Ruim 500 verdachte plekken ontdekt op nationale Huidkankerdag

Array

Noodzaak van verstandig omgaan met de zon opnieuw aangetoond
Tijdens de Huidkankerdag van afgelopen weekend werden bij 514 van de ruim 3500 deelnemers verdachte plekken gezien.  Bij meer dan 200 mensen werd een zeer hoge verdenking op huidkanker geconstateerd, waarbij in 28 gevallen mogelijk sprake was van een melanoom, de kwaadaardigste variant van huidkanker. Deelnemers met verdachte plekken hebben het advies gekregen om zich nader te laten onderzoeken.

Behalve de verdenkingen op huidkanker, is bij enkele honderden mensen geconstateerd dat de huid is beschadigd door zon. Mensen die regelmatig verbranden in zon, veel moedervlekken hebben of mensen die geregeld een zonnebank bezoeken, lopen een verhoogd risico op het verkrijgen van huidkanker. Dat geldt ook voor roodharigen of mensen met een buitenberoep. Colette van Hees, voorzitter van de dermatologenvereniging NVDV: “We moeten genieten van de zon, maar wel bewust mee omgaan en zorgen dat we niet verbranden. Voor risicogroepen is een regelmatige controle van de eigen huid daarom belangrijk. De resultaten van de Huidkankerdag maken dit opnieuw duidelijk.”

Bijna 180 dermatologen van ruim 80 klinieken uit het hele land deden mee aan de Huidkankerdag die voor de zesde keer werd gehouden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen