Health Base neemt UI-online over

0
1517

Stichting Health Base heeft op 1 augustus 2018 de aandelen van SLS Communicatie Diensten overgenomen. SLS is aanbieder van UI-online, een online contentplatform voor patiëntenvoorlichting over geneesmiddelen in de apotheek. Met de overname voegt Health Base UI-online toe aan het dienstenpakket, dat bestaat uit medisch- farmaceutische informatie voor zorg-ict systemen en patiënten. SLS-partner Stichting Uitgifte Informatie blijft farmaceutisch en redactioneel verantwoordelijk voor UI-online en zal zich ook in de toekomst inzetten voor goede voorlichting in de dagelijkse apotheekpraktijk.

Innovatie en kwaliteit

Met de overname kan Health Base het merendeel van de Nederlandse apothekers, apotheekhoudende artsen en ziekenhuizen voorzien van patiëntvriendelijke informatie voor veilig geneesmiddelgebruik. Health Base bestuurder Jan-Kees Huyts: “Health Base en Stichting Uitgifte Informatie zijn door de overname in staat om de kwaliteit verder te verhogen en innovatie op het gebied van patiëntenvoorlichting over geneesmiddelen in de toekomst vorm te geven.” Oprichter Kees van Amerongen van Stichting UI: “Ons team heeft 25 jaar diverse folderprojecten en UI-online succesvol verzorgd. UI-online wordt door gebruikers zeer gewaardeerd. Nu is het goed om te gaan samenwerken in een groter verband. Op deze wijze kunnen we de voorlichting in apotheken gezamenlijk op een hoger plan brengen.”

Geen gevolgen voor gebruikers

De samenwerking zal voor apotheken, systeemhuizen en andere gebruikers geen gevolgen hebben. Zowel de GIP, de patiëntvriendelijke geneesmiddelinformatie van Health Base, als UI-online blijven bestaan.

Over SLS Communicatie Diensten: SLS is sinds 1994 actief op het gebied van patiëntenvoorlichting in samenwerking met Stichting Uitgifte Informatie. SLS levert een online contentplatform voor onder meer apotheken, apotheekhoudende huisartsen en ziekenhuizen op het gebied van voorlichting over geneesmiddelgebruik.

Stichting Uitgifte Informatie

Stichting Uitgifte Informatie is opgericht door praktiserende apothekers met een duidelijke visie op de voorlichtingsrol van de apotheker en zijn/haar team. Dit heeft geresulteerd in een aantal veelgebruikte voorlichtingsproducten, zoals de Voorlichting Instructies en zorgprotocollen op UI-online.

Stichting Health Base

Health Base is sinds 1990 actief als expertisecentrum op het gebied van geneesmiddelinformatie en medicatiebewaking. Health Base levert inhoudelijke content voor integratie in zorginformatiesystemen voor apotheken, huisartsen en ziekenhuizen in Nederland en Belgie?. De GIP, een online tool voor patiëntenvoorlichting, en Commentaren Medicatiebewaking zijn bekende producten.

Bron: Stichting Health Base