Uniek in Nederland: Open MRI in Hardenberg uitgebreid met cardiomodule

Array

Sinds het najaar van 2011 is het diagnostisch centrum Open MRI Nederland (OMN), onderdeel van de Saxenburgh Groep, in gebruik. Dit moderne centrum beschikt over de nieuwste apparatuur en technieken. Vanaf nu is het mogelijk om in de open MRI in Hardenberg ook MRI’s van het hart te maken. Dit is de enige open MRI in Nederland waar dit mogelijk is.

Cardiomodule

Marlon Olimulder, cardioloog: “Sinds kort is onze MRI uitgebreid met een cardiomodule, het is de enige open MRI in Nederland die scans van het hart kan maken. We maken volledige scans, waarbij de kwaliteit hetzelfde is als die van een gesloten MRI. We onderzoeken onder andere: de functie van het hart, afwijkingen aan de hartspier, afwijkingen aan het hartspierweefsel of oude infarcten.” José Drost, cardioloog, vult aan: “Het is al enige tijd mogelijk om zonder contrastvloeistof opnames te maken van de aorta (de grote lichaamsslagader).”

Claustrofobische/obese patiënten

Niels Grutters, radioloog: “Een gesloten MRI geeft bij sommige patiënten problemen. Vooral voor claustrofobische/obese patiënten, is een gesloten MRI oncomfortabel. Doordat we extra tijd inplannen voor mensen die een MRI spannend vinden, kunnen onze laboranten deze patiënten extra aandacht en zorg geven. Een ander bijkomend voordeel is dat kinderen tijdens het onderzoek in de open MRI contact met hun ouders kunnen behouden. Voor mensen met een beperking is dit eveneens een groot voordeel.”

Jan Mulder, manager medische diagnostiek: “Wij beschikken al jaren over een open MRI. De recent uitgevoerde upgrade maakt dat ons toestel aan de hoogste eisen van de huidige tijd voldoet. Een voorziening welke zal blijven bestaan ‘naast’ de toekomstige nieuwbouw. We  scannen ook in de avonduren en soms in de weekenden, de wachttijd is vrijwel altijd maximaal 3-4 weken. Dit alles in een kleinschalige, gastvrije en deskundige omgeving.”

Bekijk de video’s op ons Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCohwlC6VT2Vec0AXXfFz2tQ

Bron: Saxenburgh Groep
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen