NVZ: kiest nieuwe voorzitter

Array

De leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen stemmen op woensdag 29 augustus over de voordracht van het NVZ-bestuur om Ad Melkert te benoemen als nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Yvonne van Rooy, draagt op 1 december, als haar tweede termijn afloopt, haar voorzitterschap over.

Stijgende zorgvraag en druk op zorgkosten

Vicevoorzitter David Jongen: “De zorg en de Nederlandse ziekenhuizen staan voor nieuwe uitdagingen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met onze zorgpartners de hoge kwaliteit van zorg, waar Nederland om bekend staat, voor iedereen te behouden. De vraag is hoe we dat kunnen. Dit met het oog op de stijging van de zorgvraag en de opgelegde beperking van groei in het zorgakkoord. Medisch gezien doen we steeds meer omdat we dat kunnen, en omdat we ouder worden. De uitdaging is: hoe houden we de zorg betaalbaar, zonder concessies te doen aan de kwaliteit, zodat iedereen er gebruik van kan blijven maken.”

Juiste profiel vv

De NVZ is verheugd deze kandidaat-voorzitter voor te dragen. Hij heeft het juiste profiel, en de kennis, competenties en ervaring die de NVZ nodig heeft. Met zijn politieke en bestuurlijke ervaring binnen diverse (nationale en internationale) organisaties en zijn ervaring in complexe situaties kan hij onze leden begeleiden om, in optimale samenwerking, de kwaliteit van zorg in Nederland te behouden en te verbeteren.

Focus op samenwerking

Het versterken van samenwerking is volgens de NVZ de sleutel tot succes. Door onderlinge samenwerking tussen ziekenhuizen (in de regio) en door samenwerking met andere zorgpartners, stakeholders, patiënten en hun naasten, neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid en bieden we, op efficiënte wijze, zorg op die plek waar die het beste geleverd kan worden. De NVZ zal de komende jaren fors inzetten op deze samenwerkingsagenda.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen