Industrie: robotisering en digitalisering geen gevaar

Array

Meer dan 90 procent van de Nederlandse industriële bedrijven staat positief tegenover de veranderingen die robotisering en digitalisering brengen. Dat blijkt uit een enquête ter gelegenheid van de derde Dag van de Industrie die maandag plaatsvindt. Meer dan de helft van de bedrijven verwacht dat het werk van karakter door deze ontwikkelingen zal veranderen, maar de werkgelegenheid op z’n minst gelijk blijft.

Verduurzaming prioriteit bij robotisering en digitalisering

De industrie verwacht de sterke positie uit te kunnen breiden door te investeren in nieuwe producten en diensten (85 procent), nieuw personeel en opleidingen (65 procent) en energiebesparing (55 procent). Zo’n 60 procent ziet verduurzaming als topprioriteit.

Arbeidsmarkt probleem

Het tekort aan goed opgeleid personeel wordt door 80 procent als meest belemmerende factor gezien. Daarna volgt regelgeving (65 procent), vooral op het gebied van de arbeidsmarkt. Twee op de vijf ondernemers zien oneerlijke concurrentie als bedreiging. Het industriebeleid van het kabinet krijgt van 55 procent een voldoende. Meer prioriteit zou moeten worden gegeven aan onderwijs en innovatie. Ook de arbeidsmarkt en regeldruk worden genoemd.

Twee miljoen mensen

De Dag van de Industrie is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en een aantal industriële brancheverenigingen. De industrie is goed voor 12 procent van het bruto binnenlands product en 60 procent van de eigen export. Zo`n twee miljoen mensen hebben direct of indirect werk dankzij de industrie.

Bron: VNO-NCW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen