Flevoziekenhuis en FoodforCare lanceren nieuw opleidingstraject voor foodservicemedewerker

Array

Weet jij eigenlijk hoeveel gram eiwit er in een plak kaas zit?
Medewerkers van de afdeling foodservice in het Flevoziekenhuis krijgen vanaf oktober een e-learning training aangeboden over voeding en dranken. Het Flevoziekenhuis wil met deze modules de kennis van de foodservicemedewerkers vergroten en de gastvrijheid verhogen. De training is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die maaltijden en dranken serveren aan patiënten. De rol van de foodservicemedewerker is cruciaal bij het bevorderen van een adequate intake. De e-learning module leidt tot een betere bewustwording van de bijdrage van ‘eten en drinken’ aan het herstelproces. Uniek is de module ‘sturen op eiwit en energie’ die beoogt de medewerker bewust te maken van welk gerecht of welke drank een hogere bijdrage levert aan het behalen van de voedingsbehoefte.

Wat zijn energiebronnen? Wat zijn de gevolgen van ondervoeding? Wat zijn belangrijke diëten en allergieën en hoe stimuleer ik patiënt voldoende eiwitrijk te eten? Al deze onderwerpen komen aan bod door middel van video’s opgenomen met patiënten, voedingsassistenten en diëtisten, quizvragen en spellen.

Training foodservicemedewerker

De inhoud van de training is ontwikkeld door Radboudumc, het Flevoziekenhuis en FoodforCare. SYNDLE is als ontwikkelaar van de e-learning modules en het online leerplatform betrokken. FoodforCare heeft inmiddels al veertien trainingen ontwikkeld om de brug te slaan tussen kennis van voeding en een gastvrij voedingsconcept voor patiënten. Een specifieke training voor voeding voor oncologische patiënten is in ontwikkeling en wordt in het voorjaar verwacht.

Belang van voedingsleer

Het Flevoziekenhuis en FoodforCare zien het belang van voedingsleer en –kennis als essentieel in een goed zorgmodel. De partijen zetten hiermee een mooie stap naar betere zorg.

FoodforCare is een initiatief van jongeren met kanker (AYA), het Radboudumc en Maison van den Boer.

FoodforCare

FoodforCare is een merk van FoodforHospitality, onderdeel van Maison van den Boer.

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel bevordert. FoodforCare verleidt en verrast patiënten elke dag weer met een grote keuze aan mooie, verse en voedzame gerechten verdeeld over zes eetmomenten per dag. Persoonsgericht en op gastvrije wijze. FoodforCare is een initiatief van jonge AYA kankerpatiënten, Radboud UMC en Maison van den Boer.

Bron: FoodforCare

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen