IJsselland heeft nieuw elektronisch patiëntendossier HiX in gebruik genomen

Array

Het IJsselland Ziekenhuis heeft vrijdag 19 oktober succesvol het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX in gebruik genomen. Door deze modernisering is het ziekenhuis klaar voor een toekomst met meer regionale samenwerking en patiëntparticipatie.

 

Jules de Vet, lid raad van bestuur: ‘We zijn ontzettend trots op deze prestatie. Het was een omvangrijke operatie waaraan met meer dan 300 mensen anderhalf jaar lang is gewerkt. Met de ingebruikname van HiX nemen wij een grote stap richting de toekomst. Het digitaal registreren van alle patiënt gerelateerde informatie maakt de zorg efficiënter, kwalitatief beter en absoluut veiliger.’

Regionale samenwerking

Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Doordat het IJsselland Ziekenhuis straks – net als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam – werkt met HiX, wordt dat gemakkelijker.

 

Elektronisch patiëntendossier HiX

Het nieuwe patiëntendossier is nodig, omdat het oude systeem niet meer aan onze wensen kon voldoen. HiX, ons nieuwe systeem voldoet wel. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth.

Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.

Onder het toeziend oog van vele medewerkers en patiënten werd het startsein gegeven.

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen