Doorstart MC Slotervaart van de baan

Array

De doorstart van het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam gaat definitief niet door, dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis bekendgemaakt. Aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN) wilden onroerend goed en een deel van de zorg van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis overnemen, dat is nu dus van de baan

Eerder nog waren de curatoren van MC Slotervaart zijn in gesprek nog hoopvol over de overname van een substantieel deel van de zorgactiviteiten van MC Slotervaart. Zaterdag sprak een meerderheid van de medische staf zich positief uit over de plannen voor een doorstart.

Doorstartplan

De Ondernemingsraad (OR) van MC Slotervaart had het plan ook al besproken. In een reactie aan de curatoren liet de OR weten na een eerste lezing van het doorstartplan hoopvol te zijn, omdat het plan een aanzienlijke kans biedt op behoud van werkgelegenheid voor werknemers van MC Slotervaart.

Maar na bestudering van de plannen om inhoudelijk tot een goed overwogen advies te komen, lijkt er geen hoop meer te zijn en zal er van doorstart geen sprake meer zijn ondanks steun van OR en de medisch specialisten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen