Herstellen met bedfiets

0
640

Dankzij de opbrengst van de Oliebollenactie van vorig jaar is een speciale bedfiets aangeschaft voor patiënten die lang in het ziekenhuis moeten verblijven. Deze patiënten, bijvoorbeeld op de afdeling longgeneeskunde, zijn niet fit genoeg om uit bed te komen. Hun conditie gaat zonder beweging sterk achteruit. Het gebruik van de bedfiets die patiënten liggend met hun voeten kunnen bedienen, bevordert hun herstel.

Bedfiets

Aan de bedfiets is een digitaal scherm gekoppeld. Het scherm bevat virtuele routes uit de hele wereld. Via zo’n visuele route kan de patiënt in zijn eigen tempo bijvoorbeeld een rondje Amersfoort fietsen. De bedfiets heeft elektrische trapondersteuning, als de patiënt te zwak is om de trappers zelfstandig te bewegen.

Ook dit jaar vindt er weer een smakelijke decemberactie plaats. De opbrengst van de komende Oliebollenactie is bestemd voor speciale nestjes voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby’s in couveuses en voor buidelstoelen om de binding tussen ouder en kind te bevorderen.

De Oliebollenactie vindt plaats op 5, 12, 18, 19, 21, 24, 27, 28 en 31 december in de Laan van Meander Medisch Centrum.

Bron: Meander MC

Vorig artikelSociale robotica: de onstuitbare opmars van menselijke machines
Volgend artikelNederland eerste land met nul nieuwe hiv-infecties
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.