Sneller herstel dankzij robot-revalidatie

0
955


Revalidatierobot, ook goed voor therapeut. Voor patiënt minder ziekteverzuim en sneller revalideren met robot.

Er wordt al jaren gepraat over zorgrobots…maar volgens Erwin Vennik (oprichter Roboticare) is deze revalidatierobot echt een robot die verschil gaat maken ! Volledig CE Medisch gecertificeerd, dus geen prototype meer.

Robot vermindert fysieke belasting zorgverlener


Spoedig bewegen na een operatie is van groot belang. Daar is iedereen het over eens.
Maar het is wel fysiek zwaar en tijdrovend werk. Niet alleen voor de patient, maar zeker ook voor de fysiotherapeut. Regelmatig worden daarom eigenlijk te weinig en of te laat de noodzakelijke oefeningen en bewegingen gedaan.

Deze robot werkt ook heel gebruiksvriendelijk aldus dhr. Vennik. `De intelligente robotarm wordt met een speciale band bevestigd aan bijvoorbeeld het been van de patiënt. De (fysio) therapeut doet eenmalig de gewenste oefenbeweging en de zorgrobot herhaalt vervolgens de beweging. De fysieke inzet van de therapeut wordt overgenomen door de revalidatierobot. De fysio kan dus andere oefeningen doen of patiënten helpen, terwijl de zorgrobot gewoon doorwerkt met de patiënt.`

Het systeem is geschikt voor een breed scala van patiënten in alle stadia van herstel na bijvoorbeeld een operatie of een infarct. Er is een individuele behandeling mogelijk, de (fysio) therapeut bepaalt zelf welke beweging/oefening wordt gedaan, met of zonder weerstand en hoe lang.

Deze revalidatierobot kan worden ingezet in één vaste behandelkamer maar kan ook naar meerdere patiëntenkamers worden gereden. Daarmee is dit systeem zeer flexibel en rendabel inzetbaar.
Ziekenhuizen en revalidatie centra kunnen vanaf januari bij Roboticare terecht om deze robot te kopen, te leasen of te huren (tegen zeer aantrekkelijk maandtarief). Ziekenhuizen kunnen zich ook aanmelden voor een demo-tour.

Bron: Venturecare

Vorig artikelDreigend huisartsentekort Friesland
Volgend artikelOncologiepatiënten Maasstad Ziekenhuis krijgen thuis immunotherapie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.