Poëzieweek concerttour met première ‘Ik vergeet je niet’

Poëzieweek concerttour met première ‘Ik vergeet je niet’ bij Domus Magnus voor Alzheimer Nederland 


Tijdens de Poëzieweek, van 31 januari tot en met 6 februari, organiseert ‘Het is overal – poëzie op muziek’ een concerttour op 8 woonzorglocaties van Domus Magnus. Het voor de Poëzieweek geschreven nummer en de videoclip ‘Ik vergeet je niet’, gebaseerd op de ziekte dementie, gaan hiermee in première. Domus Magnus vraagt op deze manier in samenwerking met Minke Maat en Fanuel Coenraad aandacht voor dementie en onderzoek. Tijdens het concert op 3 februari wordt het totaalbedrag aan donaties voor Alzheimer Nederland bekendgemaakt.


Concerttour ‘Het is overal’ bij Domus Magnus 


Dichter Minke Maat, pianist en componist Fanuel Coenraad, zangeres Sylvana Oosterhoff en violiste Jessie Kamp laten met meerdere nummers aan bewoners van Domus Magnus zien en horen hoe poëzie op muziek klinkt. Voor de Poëzieweek is er een nieuw nummer geschreven: ‘Ik vergeet je niet’. De videoclip gaat over de relatie tussen een jongen en zijn oma, die door de dementie verandert. In de clip, die op een woonzorglocatie van Domus Magnus is opgenomen, zijn zangeres Lonneke Arkes en een bewoonster van Domus Magnus met haar kleinzoon te zien. 


Opbrengst naar Alzheimer Nederland 


Alzheimer Nederland schreef al in oktober 2017 in de Volkskrant dat dementie volksziekte nummer één is. De opbrengsten uit de concerttour en videoclip van ‘Ik vergeet je niet’ worden door Domus Magnus en ‘Het is overal – poëzie op muziek’ aan Alzheimer Nederland gedoneerd.Poëzieweek 


Tijdens de week met als thema ‘Vrijheid’ worden er allerlei activiteiten in Nederland en Vlaanderen georganiseerd, zoals Poëzie Op School, de finale NK Poetry Slam en de Turing Gedichten Wedstrijd. Ook wordt de grote poëzieprijs uitgereikt voor de beste dichtbundel van het jaar. Tom Lanoye, dichter van het Poëziegeschenk 2019, geeft de startshow op 31 januari in Antwerpen.

Bron: Domus Magnus 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen