Investeren in levenskwaliteit met een traplift

0
627

Slecht ter been zijn is vervelend en brengt veel ongemakken met zich mee. Het betekent dat je de trap niet meer zo makkelijk op- en afkan. Sommige mensen denken er zelfs aan om hierdoor hun vertrouwde woning te verlaten. Een traplift is dan een redder in nood en zorgt ervoor dat verhuizen niet nodig is. Ook hoef je hierdoor de geliefde ‘quality time’ met vrienden en familie niet te missen.   

Meer energie voor andere dingen


Als je slecht ter been bent, word je vaak meer afhankelijk van familie of andere naasten. Je komt immers zelf niet meer zo snel op de bovenverdieping. Hierdoor pas je automatisch de dagelijkse bezigheden aan, zodat je zo min mogelijk last en pijn hebt. Moeite met traplopen kan ervoor zorgen dat familie en naasten zich zorgen maken en hulp vaker nodig is. Met een traplift zorg je ervoor dat je de vrijheid en zelfstandigheid terugkrijgt. Je beweegt weer makkelijker door het hele huis en de kans op vallen wordt aanzienlijk verminderd. Ook houd je meer energie over voor andere dingen.

Samenhorigheid


Met een traplift heb je de kans om dicht bij je partner, kinderen en kleinkinderen te blijven en samen ‘quality time’ door te brengen. Samen eten, de feestdagen vieren, of naar jullie favoriete televisieprogramma’s kijken. Dit zijn de kleine momenten om te koesteren. Bovendien maakt je familie zich minder zorgen, want met een traplift ga je veilig de trap op en af.

Voorkom een dure verbouwing


Veel mensen die slecht ter been zijn, denken al snel aan verhuizen. Maar het verlaten van de vertrouwde woning is niet ideaal. Met een traplift is dit probleem opgelost. Ook hoef je geen dure verbouwing uit te voeren, aangezien de badkamer en slaapkamer bereikbaar blijven. Op deze manier kun je gewoon thuis blijven wonen. Ideaal, toch?  

Gegarandeerde veiligheid


Zelfstandigheid en de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen zijn niet de enige voordelen van een traplift. Een traplift biedt namelijk ook gegarandeerde veiligheid. De trapliftmodellen van Koninklijke Otolift stoppen bijvoorbeeld allemaal automatisch onder- en bovenaan de trap. Ook beschikken de liften over klembeveiligingen, dit zorgt ervoor dat de lift direct stopt als je voet per ongeluk van de voetenplank zou schieten. Hierdoor worden onvoorziene ongelukken vermeden. Tevens zijn de liften voorzien van een veiligheidsgordel, die netjes uit het zicht opgeborgen is als de lift niet gebruikt wordt. Heb je de traplift even niet nodig, of zijn er kleine kinderen in de buurt? Dan is er de mogelijkheid om de traplift te vergrendelen. Wel zo veilig!

Financiering

Wanneer de keuze valt op een traplift zijn er twee financieringsmogelijkheden, namelijk het kopen en huren van een traplift. De aankoop van een traplift kan (deels) worden opgevangen door het aanvragen van een vergoeding vanuit de gemeenten of het te verhalen op het persoonsgebonden budget. De adviseurs van traplift leveranciers als Otolift kunnen je hier uiteraard in ondersteunen.

Ben je tijdelijk niet in staat om de trap in huis te gebruiken, bijvoorbeeld door een revalidatie? Dan is vaak de voordeligste oplossing om een traplift te huren. Zo betaalt u enkel de tijd dat de lift in gebruik is.

Bron: Otolift

Vorig artikelVereniging Afbouwmedicatie blij met aandacht minister
Volgend artikelVektis: definitief overstappercentage zorgverzekering 2019 7,0?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.