Ook houtstook in Arnhem aan banden, overlast verboden!

0
956

Het is een wijdverspreid misverstand dat het stoken van hout een duurzaam alternatief is voor aardgas, want roet en andere uitstoot verslechtert de luchtkwaliteit en leidt tot gezondheidsklachten. Arnhem vindt daarom dat houtstook ontmoedigd worden en overlast aan banden moet worden gelegd. Houtstook is de één-na-grootste veroorzaker van roet. De gemeenteraad van Arnhem neemt verantwoordelijkheid voor schone lucht en nam een motie van GroenLinks aan om het stoken van hout te ontmoedigen en overlast ervan te kunnen verbieden.

‘Nederland loopt achter’

Mensen met longproblemen hebben last van houtstook en met verregaande gevolgen. In veel gemeenten kan er nog niets gedaan worden als er overlast wordt gemeld. Na Amersfoort gaat dat nu ook veranderen in Arnhem, overlast wordt aangepakt. Een zegen voor al die patiënten met longziekten.

We lopen in Nederland erg achter wat betreft beleid op het gebied van houtstook. Alle ons omringende landen zijn al een stuk verder met beleid en inzichten.

Vorig artikelFNV eist 5% loonsverhoging en aanpak hoge werkdruk voor 1 miljoen medewerkers in zorg en welzijn
Volgend artikelIn badbevalling nu ook mogelijk in het JBZ?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.