?Stomaverpleegkundigen Saxenburgh genomineerd voor Hanneke F. de Graaf Award

Array

Op woensdag 10 april werden Romana Vrugteveen en Jozé Bernsen, Stomaverpleegkundigen binnen Saxenburgh, tijdens de koffieochtend voor stomadragers en diens partners verrast met een oorkonde en boeket. Reden van de overhandiging was de nominatie voor de Hanneke F. de Graaf Award: Stomaverpleegkundige van het jaar 2018/2019. Een award van de Stomavereniging die elke twee jaar wordt toegekend aan stomaverpleegkundigen die opvallen vanwege hun deskundigheid, bereikbaarheid en (bijzondere) activiteiten in de stomazorg. Patiënten met een stoma hebben een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine.

Na de overhandiging werd bekend gemaakt wie zich de komende 2 jaar stomaverpleegkundigen van het jaar mogen noemen. De award ging dit jaar naar de stomaverpleegkundigen van het HagaZiekenhuis, die door maar liefst 6 verschillende partijen werden aangedragen.

Namens het bestuur van de Stomavereniging wilde Dhr. Busschers toch zijn waardering uitspreken voor Romana en Jozé. “Er worden niet veel poli’s genomineerd, dit is dan ook zeer bijzonder. We willen jullie ontzettend bedanken vanwege jullie grote inzet en betrokkenheid bij de zorg voor mensen met een stoma”. Zichtbaar verrast namen de stomaverpleegkundigen de boeketten en oorkonde in ontvangst! “Het is een mooie waardering voor ons werk en inzet. TOP 5 nominatie is een eervolle vermelding en we zijn vol trots op deze uitgesproken waardering! Wij maken toch het verschil in ’stomaland’”.

Koffieochtend stomapolikliniek

Op de stomapolikliniek van Saxenburgh begeleiden verpleegkundigen patiënten tijdens het proces van het krijgen van een stoma. Daarbij regelen ze ook goede nazorg en kunnen patiënten met vragen bij hen terecht. 3 keer per jaar wordt daarnaast, in samenwerking met de stomavereniging en leveranciers van stomamaterialen, een voorlichtingsochtend georganiseerd. Stomadragers, partners en belangstellenden zijn hier van harte welkom. Tijdens de koffieochtend kunnen er ervaringen worden uitgewisseld met lotgenoten maar ook vragen gesteld worden aan de diverse aanwezige professionals op het gebied van stomazorg. Deelname is gratis.

Bron: SXB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen