Reade neemt afdeling Reumatologie MC Slotervaart definitief over

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) verleende op 23 april jl. officieel haar goedkeuring aan de zeggenschap van Reade over een onderdeel van de afdeling Reumatologie van MC Slotervaart.

Ingrijpende gebeurtenis

In het najaar van 2018 werd het faillissement van MC Slotervaart uitgesproken. Een ingrijpende gebeurtenis voor zowel patiënten als medewerkers. Reade bood haar hulp aan in het overnemen van de reumatologiezorg. Twee reumatologen van MC Slotervaart zijn in dienst gekomen bij Reade en behandelen zoveel als mogelijk hun ‘eigen’ patiënten.  

Amsterdam en omstreken

Zowel volwassenen als kinderen en jongeren uit Amsterdam en omstreken komen voor onderzoek, behandeling, medicijnen, begeleiding en advies naar Reade. Nieuwe patiënten kunnen binnen 13 werkdagen voor een intake terecht op onze hoofdlocatie Dr. Jan van Breemenstraat in Amsterdam-west. Daarnaast biedt Reade ook Reumazorg aan in de netwerkziekenhuizen Zaans Medisch Centrum, BovenIJ Ziekenhuis, OLVG Oost en binnenkort ook OLVG West, Amstelland Ziekenhuis en bij de Uithoornse Huisartsen Coöperatie.


Voor meer informatie over het besluit: https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_274207_22/1/

Bron: Reade