Koningin Máxima bezoekt ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

0
601

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdag 23 mei een werkbezoek aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, voorheen Arq Psychotrauma Expert Groep, in Diemen. Het expertisecentrum houdt zich bezig met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Alle disciplines komen hier samen: van preventie, advies, onderzoek en opleidingen tot screening, diagnostiek en behandeling van posttraumatische stressstoornissen (PTSS).

Hoe kun je mensen helpen met hun traumatische ervaringen om te gaan? Hoe verleen je hulp na rampen en aanslagen? Maar ook: hoe voorkom je dat mensen die veelvuldig schokkende gebeurtenissen meemaken, zoals brandweerlieden en treinmachinisten, hier permanent last van houden? Koningin Máxima sprak met experts en patiënten over onder meer deze vragen. Tijdens het werkbezoek was er ook aandacht voor nieuwe behandelmethoden en technologieën, zoals 3MDR, waarbij mensen op een loopband de confrontatie met hun trauma aangaan. Afsluitend ging de Koningin in gesprek met patiënten en hun behandelaars over de traumabehandelingen die ARQ biedt aan mensen met complex PTSS.

ARQ

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum bestaat uit een aantal organisaties zoals het Instituut voor Psychotrauma, Stichting Centrum’45, Stichting 1940-1945, Stichting Pelita en Impact. De doelgroepen van ARQ zijn onder andere getroffenen van de Tweede Wereldoorlog en hun familie, militairen, veteranen en beroepsgroepen die vaak met trauma’s in aanraking komen.

Bron: RVD

Vorig artikelVerschillende zorginnovaties genomineerd als finalist nieuwe Nationale Iconen
Volgend artikelGRZ groeit en bloeit, kwaliteitsagenda hard nodig
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.