Herinrichting dagbehandeling Oncologie dankzij sponsoring

Array

Saxenburgh heeft de Dagbehandeling Oncologie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis opnieuw ingericht.

Er stonden twee stoelen en drie bedden voor patiënten die een chemokuurbehandeling ondergaan. Met een grote donatie van Roparun en een aanvulling van de Stichting Vrienden van Saxenburgh heeft Saxenburgh vijf nieuwe stoelen aangeschaft: vier nieuwe stoelen en één bedstoel die als bed kan worden ingesteld. De ruimte waar de chemokuurbehandeling plaatsvindt, is sfeervoller aangekleed met een leestafel, koffie, thee en frisdrank.

Moderne dagbehandeling

De nieuwe stoelen zijn moderner, hebben meer functionaliteiten en een beter zitcomfort. “We moesten even wennen in het omgaan met de nieuwe stoelen, met name de stand om de stoelen te verzetten” vertelt oncologieverpleegkundige Rina Willems. “Maar deze stoelen zijn veel prettiger in het gebruik. Ze zijn makkelijker en lichter om te verrijden en nemen minder ruimte in beslag. Daardoor kunnen wij er beter omheen en het voor patiënten zo prettig mogelijk maken.”

De heer Wigger doorloopt zijn chemokuurbehandeling bij Saxenburgh en zit frequent in de nieuwe stoelen. “Deze stoelen zitten erg comfortabel. Zo is de chemokuurbehandeling goed te doen”, aldus de heer Wigger.

Saxenburgh is Roparun zeer erkentelijk voor de donatie. Kijk voor informatie over Roparun, hun doelstellingen en inzet op www.roparun.nl

Bron: SXB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen