Herinrichting dagbehandeling Oncologie dankzij sponsoring

0
781

Saxenburgh heeft de Dagbehandeling Oncologie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis opnieuw ingericht.

Er stonden twee stoelen en drie bedden voor patiënten die een chemokuurbehandeling ondergaan. Met een grote donatie van Roparun en een aanvulling van de Stichting Vrienden van Saxenburgh heeft Saxenburgh vijf nieuwe stoelen aangeschaft: vier nieuwe stoelen en één bedstoel die als bed kan worden ingesteld. De ruimte waar de chemokuurbehandeling plaatsvindt, is sfeervoller aangekleed met een leestafel, koffie, thee en frisdrank.

Moderne dagbehandeling

De nieuwe stoelen zijn moderner, hebben meer functionaliteiten en een beter zitcomfort. “We moesten even wennen in het omgaan met de nieuwe stoelen, met name de stand om de stoelen te verzetten” vertelt oncologieverpleegkundige Rina Willems. “Maar deze stoelen zijn veel prettiger in het gebruik. Ze zijn makkelijker en lichter om te verrijden en nemen minder ruimte in beslag. Daardoor kunnen wij er beter omheen en het voor patiënten zo prettig mogelijk maken.”

De heer Wigger doorloopt zijn chemokuurbehandeling bij Saxenburgh en zit frequent in de nieuwe stoelen. “Deze stoelen zitten erg comfortabel. Zo is de chemokuurbehandeling goed te doen”, aldus de heer Wigger.

Saxenburgh is Roparun zeer erkentelijk voor de donatie. Kijk voor informatie over Roparun, hun doelstellingen en inzet op www.roparun.nl

Bron: SXB