Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.

Veel kennis

In Meander Medisch Centrum werken ervaren reumatologen, internist-nefrologen, KNO-artsen, longartsen, neurologen, dermatologen, oogartsen, pathologen en klinisch immunologen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van vasculitis. Zij zien al jarenlang  veel vasculitispatiënten buiten de regio en hebben veel kennis over effectieve onderzoeken en behandelingen. Daarom heeft de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) Meander Medisch Centrum erkend als Vasculitis Expertisecentrum. Dit past in de landelijke trend patiënten met zeldzame ziekten in toenemende mate te begeleiden in daarvoor gespecialiseerde centra en wordt ook ondersteund door de Vasculitis Stichting, de patiëntenvereniging voor patiënten met vasculitis.

In één dag terecht

Patiënten kunnen in Meander terecht na verwijzing van hun huisarts of van een medisch specialist in een ander ziekenhuis. Op basis van de verwijzing wordt gekeken welke specialisten van het Vasculitis Expertisecentrum patiënten het beste nader kunnen onderzoeken en behandelen. Vasculitispatiënten kunnen in één dag terecht bij een reumatoloog, een internist-nefroloog en zo nodig een dermatoloog, KNO-arts, neuroloog of longarts. Ook voor second opinions zijn patiënten welkom in het Vasculitis Expertisecentrum.

Kijk voor meer informatie op www.meandermc.nl/vasculitis 

Bron: Meander