Katja Hoorn nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Reade

0
794

Katja Hoorn is per 1 oktober 2019 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van Reade. Zij vormt vanaf dan samen met Toine Vogels het bestuur. Hoorn volgt  Jos Buijs op die vanwege zijn pensioen Reade verlaat.

Katja Hoorn is sinds 2015 bestuurslid van Koninklijke Kentalis. Kentalis is een landelijke organisatie en al 225 jaar specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, doofblindheid, een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een communicatief meervoudige beperking. Daarvoor was Hoorn onder meer directievoorzitter van Cordaan Thuiszorg in Amsterdam. Bij Kentalis lag haar focus op het veranderingsproces, om de organisatie in sterk veranderende omstandigheden in het onderwijs en de zorg naar een nieuwe toekomst te loodsen. Hoorn is opgeleid als psycholoog met specialisme Arbeids-en organisatiepsychologie en heeft daarna onder meer een MBA ‘Public Governance’ aan de Universiteit Nyenrode afgerond. Termen als cliëntgerichtheid, cultuurverandering en marktwerking vormen een rode draad in haar loopbaan.

Nieuwe dynamiek


Yvonne Timmerman-Buck, voorzitter Raad van Toezicht van Reade: ‘Katja Hoorn zal een nieuwe dynamiek in de organisatie brengen; ze heeft de ervaring en persoonlijkheid die wij nodig hebben om in veranderende tijden een klantgerichte en succesvolle koers te varen. Wij zijn verheugd dat zij ons komt versterken en heten haar van harte welkom.’

Katja Hoorn: ‘Samen met collega’s heb ik in de afgelopen jaren bij Kentalis mooie dingen kunnen doen zowel voor leerlingen en cliënten als ook in de sector. Net als bij Reade, is ook bij Kentalis hoogwaardige, specialistische kennis de basis voor al het handelen. Ik zie ernaar uit om met Toine Vogels en de andere nieuwe collega’s aan de slag te gaan om Reade verder te positioneren als hét centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Met deze overstap maak ik tevens een keuze voor ‘dichter bij’. Werken in Amsterdam: de stad waar ik woon en waar ik het netwerk goed ken.’


Over Reade


Reade is het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Het centrum heeft twee hoofdlocaties en biedt daarnaast zorg in tal van algemene ziekenhuizen, scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Vanuit de belofte ‘weer grip op je leven’ doen wij er alles aan om cliënten weer grip te geven op hun leven. Dat doen we met de inzet van de allerbeste professionals, wetenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden van de technologie, ons inventieve denkvermogen en onze betrokkenheid met cliënten. Met overtuiging, plezier en positiviteit. Iedere dag opnieuw.

Bron: Reade