Lustrum benefietavond voor excellente borstkankerzorg in borstkankermaand

0
829

Eerste lustrum benefietavond: 4 topsterren chefs en vele bijdragen gaan zorgen voor een fantastische avond in Studio21 voor de Breast Care Foundation en het Alexander Monro Ziekenhuis met gastvrouw Floortje Dessing

Borstkankermaand

Maandag 7 oktober bestaat de Breast Care Foundation (BCF) vijf jaar en organiseert een benefietdiner in studio 21 in Hilversum voor de doelstellingen van de foundation en belangrijke projecten en ontwikkelingen in het Alexander Monro Ziekenhuis, het eerste gespecialiseerde borstkankerziekenhuis in Nederland. Het belooft weer een prachtige avond te worden waarbij vier sterrenchefs, pro bono, een uitgebreid diner bereiden voor ruim 600 gasten. Floortje Dessing is de gastvrouw van de avond en Janny van der Heijden legt de verbinding tussen de chefs en de gasten.

Tijdens de avond wisselen diverse optredens en activiteiten elkaar af. Ook worden een aantal unieke stukken geveild onder leiding van veilingmeester Laurien Schroeder-Hessels en maken verschillende zangers en artiesten hun opwachting. Een speciaal moment wordt ingenomen door drie patiënten die bereid zijn hun ziektebeloop en second opinion ervaring te delen met de gasten tijdens het diner. De sterrenchefs van de avond zijn: Erik van Loo (Parkheuvel), Servais Tielman (Beluga), Menno Post (Olivijn, voormalig sterrenchef De Bokkedoorns) en Moshik Roth (Moshik).

BCF wil in heel Nederland de borstkankerzorg naar een hoger niveau brengen. De foundation stimuleert met haar doelstellingen de ontwikkeling om borstkankerzorg onder te brengen in gespecialiseerde centra om de ziekte beter te kunnen (vroeg)diagnosticeren, behandelen en van passende nazorg te voorzien. Het eerste voorbeeld hiervan is het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, het eerste gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg.

Eerdere edities van het benefietdiner waren bijzonder succesvol en brachten mooie bedragen voor het goede doel op, mede door optredens van artiesten als Claudia de Breij, Xander de Buisonjé, Sophie Hilbrand, Yvon Jaspers en Karin Bloemen. BCF rekent ook deze editie op een bijzondere avond met een mooie op- en uitkomst.