Speeltuin als onderdeel van de revalidatie

Array


Kinderen die in de Sint Maartenskliniek revalideren, krijgen een speeltuin als therapiemiddel. Met behulp van de toestellen kunnen zij spelenderwijs revalideren. De feestelijke opening van de gloednieuwe kinderrevalidatiespeeltuin is op maandag 9 maart.

Ook in de buitenlucht

Met de komst van de speeltuin vinden therapieën ook in de buitenlucht plaats. Hierdoor wordt de realiteit beter nagebootst. Kinderrevalidatiearts Margriet Poelma: “We stimuleren kinderen om te bewegen door de combinatie van spelen en revalideren. Hoe kun je als kind nou beter revalideren dan in een speeltuin?”


Op maandag 9 maart vindt de feestelijke opening plaats. Daar zijn ook de peutergroepen en hun ouders bij aanwezig. Zij kunnen direct na de opening de speeltoestellen uitproberen. Ook niet-revaliderende kinderen zijn uitgenodigd om de speeltuin te gebruiken.


De speeltuin is geschonken door Stichting Mijn Liefste Wens. Deze stichting ondersteunt projecten van ziekenhuizen in Nijmegen om de zorg voor kinderen aangenamer te maken. De kinderrevalidatiespeeltuin is het begin van de samenwerking met de Sint Maartenskliniek.

Bron: St Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen