FNV: Blij met onderhandelingsresultaat nieuwe cao bloedbank Sanquin

Sanquin Bloedvoorziening en vakbonden FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg en Welzijn hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een tussen-cao voor de werknemers bij Sanquin. Cor de Beurs, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Ik ben blij dat we ondanks de slechte financiële situatie bij Sanquin toch een inkomensverbetering hebben kunnen afspreken voor alle werknemers.’

Dit hebben de vakbonden afgesproken Een structurele loonsverhoging per 1 januari 2020 van 2,75%. Een eenmalige uitkering van € 650 bruto over 2019 (bij een voltijds baan). De werknemers betalen vanaf 1 januari 2021 niet langer 50% van de pensioenpremie, maar 45% (5% minder). Omdat het niet mogelijk is dit met terugwerkende kracht in te voeren krijgt iedere werknemer een eenmalige compensatie van € 350 bruto over 2020. Verhoging van het individueel ontwikkelingsbudget van € 1.500 naar € 2.000 netto per drie jaar, ongeacht de omvang van het dienstverband.

Karel Nugteren, onderhandelaar CNV Zorg en Welzijn: ‘Deze cao wordt niet voor niets een tussen-cao genoemd. De afgelopen twee jaar waren voor Sanquin financieel heel moeilijke tijden. Inmiddels zijn er gelukkig nieuwe investeerders gevonden die de medicijnproductie uit bloed gaan voortzetten. Daardoor ontstaat er perspectief om al snel de onderhandelingen te vervolgen voor verdere verbetering van de arbeidsvoorwaarden.’  

Leden mogen stemmen tot 27 december

De bonden leggen het akkoord nu voor aan hun achterban. De leden kunnen stemmen tot 27 december.

Meer dan 2.000 werknemers

De cao geldt voor meer dan 2.000 werknemers bij Sanquin. Hij heeft een looptijd van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020.

Bron: Sanquin

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen