Drie miljard voor zorgbonus staat gelijk aan twee jaar structurele loonsverhoging

Array

FNV: Drie miljard voor zorgbonus staat gelijk aan twee jaar structurele loonsverhoging 

Kitty Jong, vicevoorzitter FNV: ‘De hele gang van zaken rond de zorgbonussen is vanaf het begin zeer teleurstellend geweest en nu komt minister Van Ark ook nog terug op de beloofde € 500 voor alle zorgmedewerkers. Wij hebben vanaf het begin aangegeven dat zorgmedewerkers beter een structurele loonsverhoging kunnen krijgen dan een eenmalige bonus.

Onmogelijke keuzes

Bovendien worden werkgevers nu voor onmogelijke keuzes gesteld om tussen medewerkers te moeten kiezen wat ook voor heel veel chaos en verdeeldheid op de werkvloer zorgt. Wij noemen al die tijd al het bedrag van € 2,25 miljard, waarvan € 1,5 miljard voor loonsverhoging en € 0,75 miljard voor aanpak van de hoge werkdruk. Extra personeel is immers broodnodig in de zorg.

Met het bedrag van € 3 miljard had ze ons dus makkelijk tegemoet kunnen komen en iedereen in de zorg twee jaar structurele loonsverhoging kunnen geven. Op die manier wordt ook niemand uitgesloten.’

Bron: FNV Zorg & Welzijn

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen