Medische badbevalling in het Spaarne Gasthuis

0
427

Vanaf 1 juni is het voor zwangeren met een medische indicatie mogelijk om in het Spaarne Gasthuis in bad te bevallen. Om dit te vieren zullen de eerste drie badbevallingen door het Vrouw & Kind centrum gefinancierd worden.

Voor de badbevalling is een speciaal bad beschikbaar, die is ontworpen om op een veilige manier te bevallen. Het bad wordt opgezet in de bevalsuite waar de zwangere met haar partner verblijft. Het bad wordt gevuld met warm water. Bevallen in warm water heeft meerdere voordelen.

Makkelijker en sneller

Helma, obstetrieverpleegkudige, legt uit: “Door het warme water ontspant het lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor de weeën beter opgevangen kunnen worden. Hierdoor kan de bevalling makkelijker en sneller gaan”. Daarnaast ben je in het water gewichtsloos waardoor je sneller van houding kunt wisselen.” De medische badbevalling vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de klinisch verloskundige of arts-assistent onder supervisie van de gynaecoloog. Deze maakt de afweging of de badbevalling veilig en mogelijk is voor moeder en kind.

De kosten voor een badbevalling zijn €85 en worden ter plekke met de pinpas afgerekend. Vrouwen die gebruik willen maken van het bevalbad kunnen dit kenbaar maken bij de gynaecoloog of verpleegkundige in het ziekenhuis.

Bron: Spaarne Gasthuis

Vorig artikelAl 10 jaar veilig thuis wonen met Prettig Thuis van Zorgbalans
Volgend artikelEén op de vijf krijgt last van het evenwicht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.