MSD rondt ook in Nederland splitsing Organon af

Vanaf 3 juni opereren MSD en Organon beide als zelfstandige beursgenoteerde bedrijven. MSD kondigde vorig jaar de wereldwijde splitsing van Organon aan.

MSD besloot in 2020 een gedeelte van haar wereldwijde activiteiten af te splitsen zodat twee onafhankelijke en toekomstbestendige bedrijven ontstaan. Organon gaat zich volledig richten op vrouwengezondheid.

‘Het neerzetten van Organon is een spannende tijd geweest voor ons allemaal bij MSD. Het is één jaar geleden dat ons bedrijf de beslissing nam om patiënten beter van dienst te kunnen zijn door twee succesvolle bedrijven neer te zetten met hun eigen specifieke focus. We hebben er hard aan gewerkt het nieuwe bedrijf op te zetten en kijken ernaar uit om te zien dat onze voormalige collega’s een nieuw succesvol bedrijf inrichten en een erkend en gewaardeerd merk nieuw leven inblazen’, aldus Ben Lucas, managing director van MSD Nederland. ‘Het is een historische dag vandaag, voor MSD, voor Organon, en voor Nederland. We wensen al onze collega’s bij Organon veel succes en een mooie toekomst!’

Veel collega’s van MSD zijn inmiddels bij Organon in Nederland aan de slag. Organon biedt in Nederland werkgelegenheid aan 1.200 mensen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen