Enkele oorzaken van slechthorendheid

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die last hebben van slechthorendheid. Dit kan heel erg vervelend, want hierdoor kun je sommige Mensen niet meer goed verstaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Slechthorendheid kan meerdere keren hebben. Soms kan het een goede keuze zijn om hier achter te komen. Het is mogelijk om dit te doen door middel van een online hoortest.

De oorzaken van slechthorendheid

Er zijn een aantal redenen Waarom je slechthorend kan worden. De meeste van deze dingen kun je zelf wat aan doen, maar de meeste zijn medisch. Dit kan erg lastig zijn. Hier kun je vaak namelijk helemaal niks op aan doen.

Als je het idee hebt dat je last krijgt van gehoorschade, kan het een goede keuze zijn om naar een arts te stappen. Deze heeft er namelijk verstand van en kan je verder helpen met je gehoor problemen. Dat is natuurlijk waar je naar opzoek bent.

Van de grootste oorzaken van gehoorproblemen is het lang blootgesteld aan harde geluiden. Dit zorgt er namelijk voor dat je gehoor achteruit gaat. Hieraan blootgesteld bent, hoe erger de gehoorschade wordt. Uiteindelijk kan het ook resulteren in doofheid.

Een ongezonde levensstijl kan ook zorgen voor gehoorschade. Dit komt omdat hierdoor de bloedtoevoer naar de oren een stuk slechter wordt. Dit is iets waar je zelf wat aan kan doen door middel van een gezondere levensstijl. Dit zorgt er namelijk voor dat je gehoorschade minder wordt.

Ook bepaalde medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je gewoon minder wordt. Als dit het geval is, is het belangrijk om naar een arts toe te gaan. Een arts heeft u namelijk meer verstand van en kan je hier ook een stuk beter bij helpen. Meestal is het al voldoende om naar de huisarts te stappen. Deze kan je dan doorverwijzen als het nodig is om meer hulp te krijgen.

Verder kan ouderdom er ook voor zorgen dat je gehoor achteruit gaat. Dit is echter iets waar de meeste mensen last van hebben. Vaak wordt dit opgelost door middel van een gehoorapparaat. Dit is erg simpel op te lossen. Echter gaat je gehoor als ouderen steeds verder achteruit. Uiteindelijk kan ik er voor zorgen dat je bijna helemaal niks meer hoort.

Oplossingen voor een gehoorprobleem

Gehoorproblemen zijn er een aantal opties die tegen gehoorschade helpen. Voor de meeste van deze opties zul je naar een arts toe moeten. Er zijn opties zoals een hoorapparaat en medicijnen.

Voor een hoorapparaat kun je vaak gewoon naar audicien toe gaan. Deze kan ook direct bepalen hoe erg je gehoorschade is en kan je verder helpen met je gehoorproblemen. Dit zorgt ervoor dat je geen contact hoeft op hoeft te nemen met je arts. Echter kan het ook zo zijn dat de audicien je naar een arts toestuurt.

Een arts kan je voor gehoorschade vooral helpen door middel van medicijnen. Dit is graag een lastige oplossing om te kiezen voor gehoorschade. Hierom zul je vaak eerst naar de audicien toe moeten om te kijken of een gehoorapparaat een optie is. Dit is meestal de beste optie om voor te gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen