Ook na corona blijven we videobellen met de oogarts

Array

Een consult met de oogarts via videobellen is een blijvertje, ook na corona. Over deze stelling gaan professionals en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek tijdens het slotwebinar van het online Oogcongres 2021 op maandagavond 8 november.

In coronatijd was het vaak noodzaak mensen met een oogprobleem op afstand te begeleiden. Uit onderzoek blijkt dat dit in sommige gevallen prima kan. Mogelijk levert het ook een hoop tijdswinst op voor arts en patiënt. Maar er kleven ook nadelen aan. Want lang niet alle soorten afspraken lenen zich voor een consult op afstand. En als het zweet in je handen staat, ziet de arts dat niet op het beeldscherm.

Sprekers

Optometrist Gabriëlle Janssen (OVN), oogarts Robert Wisse (UMCU), huisarts Peter Grootenhuis en ervaringsdeskundige Kitty Velu (Oogvereniging) gaan met elkaar in gesprek over zorg op afstand: wat we hebben geleerd over oogheelkunde in coronatijd. Dit doen zij mede aan de hand van een inhoudelijke bijdrage van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG).

Over het Oogcongres

Zorg op afstand?! Wat we hebben geleerd van oogheelkunde in coronatijd is het slotwebinar van het online Oogcongres 2021. Het Oogcongres is dit jaar helemaal digitaal gegaan met online sessies op 6 maandagavonden in september, oktober en november.

Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen via de chat. Leden van de Oogvereniging en andere patiëntenorganisaties nemen gratis deel. Andere belangstellenden betalen € 5,- per webinar. Zie www.oogcongres.nl.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging is de belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. Betrouwbare informatie is één van de speerpunten van de vereniging. Leden krijgen gratis het magazine OOG. Het volgende nummer van OOG gaat verder in op zorg op afstand. Is het bijvoorbeeld mogelijk om via zorg op afstand de wachtlijsten in de oogzorg te verkorten? En hoe zit het met de ethische vraagstukken rond digitale zorg? Wie nu lid wordt van de Oogvereniging, krijgt het volgende nummer van OOG automatisch thuisgestuurd. www.oogvereniging.nl/word-lid.

Bron: OOG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen