Paul Blokhuis begonnen als voorzitter van de STZ

Paul Blokhuis (58) is op 1 juli 2022 begonnen als voorzitter van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hij neemt daarbij de plaats in van zijn voorgangers Hans van der Schoot en Peter Go. Het bestuur bedankt Peter Go voor zijn inzet als voorzitter in de afgelopen interim periode. Blokhuis heeft veel bestuurlijke ervaring op lokaal en landelijk niveau op het terrein van zorg en welzijn. Het bestuur van de STZ is verheugd dat Blokhuis, als nieuwe voorzitter, samen met Marjoleine van der Zwan als directeur a.i., leiding zal geven aan de ontwikkeling van een nieuwe strategische periode voor de topklinische opleidingsziekenhuizen. Deze nieuwe strategische periode is op 23 juni j.l. ingeluid met de Algemene Ledenvergadering (ALV) en strategiesessie.

Wij wensen Paul veel succes en werkplezier.

Over zijn aantreden zegt Blokhuis het volgende: “Ik heb inmiddels kennis gemaakt met de andere bestuursleden en met de medewerkers van het STZ-bureau. Fijn dat er zoveel deskundige en sympathieke mensen bezig zijn met de missie van de STZ: het verenigen van de topklinische ziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg. De komende tijd zal ik me volop gaan inwerken, door met deze mensen in gesprek te gaan. En door diverse aangesloten ziekenhuizen te bezoeken, om te zien wat al mogelijk is en welke kansen er nog liggen. Verderop in het jaar willen we met de leden in gesprek over onze ambities en strategie.”

Nieuwe voorzitter Paul Blokhuis en voorzitter a.i. Peter Go

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen