Medstick, Zelf je medische gegevens bij de hand

Array

Naar aanleiding van dit artikel over de medistick kregen we een reactie van een Nederlandse leveranciers van een product dat zelfs compatible is met alle Nederlandse HIS-sen. Dus, nu de vakantie voor de deur staat nog maar even snel een introductie van de Medstick. Want de Medstick bleek al lange tijd een geregistreerd maar voor ons een onbekend produkt. De naam Medstick is er al een hele tijd en ook als zodanig geregistreerd. Wat is de Medstick?
De Medstick bestaat uit hardware, softwareprogramma en een softwaredatabase. Op een eenvoudige manier kunnen de medische gegevens van de huisarts op de Medstick geplaatst worden.

Wij ontvangen voor de lezers van Medicalfacts 10 Medsticks. Op de redactie beraden we ons nog op een leuke actie maar houdt de website in de gaten. Zo’n kans krijg je niet zomaar.
Medstick, Zelf je medische gegevens bij de hand

Medstick is een nieuwe manier om altijd en overal uw medische gegevens bij de hand te hebben. In elke situatie kan de zorgverlener adequaat en snel handelen. Al uw medische gegevens in uw portemonnee.

Medstick, Overal uit te lezen

Door speciale technieken kan Medstick door iedereen uitgelezen worden die de beschikking heeft over een computer. Het uitlezen kan overal ter wereld doordat de software te vertalen is in vier veel gesproken talen: Nederlands, Engels, Frans, en Duits.

Medstick, Gemakkelijk te laten vullen door uw huisarts

Door een slimme softwarekoppeling te maken tussen de Medstick en de computer van de huisarts zijn gegevens door middel van enkele klikken van de muis, over te zetten van de computer van de huisarts naar de Medstick. Als uw huisarts vragen heeft, kan hij/zij terecht op http://arts.medstick.info of bellen met Digibrain.

 Medstick Ultieme controle over wie wat mag inzien

Omdat u als drager de Medstick alleen afgeeft aan diegene die de gegevens mag inzien hoeft u nooit bang te zijn dat onbevoegden zonder uw medeweten uw medische gegevens inzien.
Mocht u de Medstick verliezen, geen nood: al uw medische gegevens zitten versleuteld achter een wachtwoord. Als iemand uw Medstick vindt of steelt kan deze persoon er niks mee.

Medstick, In ultra platte USB-memorystick

Medstick is verkrijgbaar in de allernieuwste uitvoeringen zoals de creditcard-USB-memorystick. Dit is een memorystick zo groot als een creditcard en zo dik als drie creditcards op elkaar. Medstick past dan ook gemakkelijk in elke portemonnee of portefeuille.

Medstick, Ook in het buitenland te gebruiken

Omdat de software, de gegevens in vier talen beschikbaar zijn, is de Medstick overal in de wereld waar minimaal 1 tot 5 talen gesproken wordt, te gebruiken. Als de zorgverlener daar ter plekke gegevens op de Medstick wil zetten dan is dat zonder meer mogelijk. U kunt dan bij terugkeer in Nederland die gegevens aan uw huisarts laten zien. Handig om niet iedere keer dezelfde röntgenfoto’s te hoeven laten maken, of om weer dezelfde onderzoeken te hoeven ondergaan.

Medstick, Neem uw röntgen foto’s, grafieken, en scans nu mee in uw portemonnee

Dus niet alleen tekst, maar ook een foto ter identificatie van uzelf, röntgenfoto’s, electro cardiogrammen (ECG’s), Electro encefalogrammen, op de grotere Medstickvarianten kunnen zelfs complete MRI-scans meegenomen worden. Al deze gegevens zijn dan ook weer op andere computers uit te lezen.
Waarom zou u zich beperken tot alleen medische data? Als u geheugenruimte over heeft, gebruik die dan voor het meenemen van documenten, muziek, vakantiefotoÂ’s en ga zo maar door.

Medstick, Nu: In geval van nood altijd de gegevens beschikbaar

Als u bewusteloos of op andere manieren niet aanspreekbaar bent dan hoeft u zich vanaf nu geen zorgen meer te maken over het inlichten van de paramedicus. Alle belangrijke gegevens om u in eerste instantie te helpen staan op de Medstick, op een plek die voor de paramedicus vanzelf bereikbaar is.

Medstick, Inclusief medische encyclopedie en vele andere toepassingen

Om er voor te zorgen dat de Medstick een zo compleet mogelijk medisch naslagwerk voor de patiënt wordt, zit er een medische encyclopedie in. Hier staat bijvoorbeeld in wat medische termen nu precies betekenen of wat u moet doen als iemand een gevaarlijke stof heeft ingeademd of heeft gegeten. Daarnaast is er een persoonlijke contactlijst en zijn er vele administratieve velden voor bijvoorbeeld gegevens over verzekeringen, creditcards en andere belangrijke documenten.

Heeft u vragen of wilt u de Medstick bestellen? Click dan even op de link

Wij ontvangen voor de lezers van Medicalfacts 10 Medsticks. Op de redactie beraden we ons nog op een leuke actie maar houdt de website in de gaten. Zo’n kans krijg je niet zomaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen