IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan

Array

Inmiddels is er nieuws uitgelekt. Norbert Hoefsmit zal in de persconferentie van 18:00 uur bekent maken dat er uitstel van betaling of een faillissement wordt aangeraagd. Dat is de boodschap die het personeel van de IJsselmeerziekenhuizen op dit moment te horen krijgt van interim-directeur Norbert Hoefsmit. Vanavond zal er nog een uiterste poging woren gedaan om tot een akkoord te komen met particuliere investeerder Loek Winter of het St. Jansdalziekenhuis uit Harderwijk. Er is echter niet veel vertouwen in een moglijk slagen van deze poging en dat rest de derde mogelijkheid: een faillissement.

Omroep Flevoland zendt vanavond vanaf 18.00 uur de persconferentie over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad rechtstreeks uit op radio, tv en internet.Dat melden bronnen in het ziekenhuis aan Omroep Flevoland. Meer is op dit moment nog niet bekend, later worden alle details toegelicht tijdens een persconferentie.


De Raad van Bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen vraagt morgen surseance van betaling aan. Het is niet gelukt een overnamekandidaat te vinden die het ziekenhuis én een nieuwe toekomst wil geven én de oude schulden van twintig miljoen wil overnemen. En bovendien is het intern niet gelukt met z’n allen – personeel, specialisten en bestuur – achter een kandidaat te gaan staan. De zorg zal, zoals is uitgelekt, worden gecontinueerd.
De overgebleven overnamekandidaten waren de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter en ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. St. Jansdal heeft gisteren nog alles uit de kast gehaald om Lelystad te overtuigen. Op de achtergrond spelen de gigantische problemen tussen crisismanager Norbert Hoefsmit en de medisch specialisten. De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht zien de aanvraag van surseance van betaling ook als een laatste drukmiddel. Normaal gesproken betekent surseance van betaling het voorportaal van het faillissement. Het is nadrukkelijk de bedoeling van het ziekenhuis het niet zover te laten komen, maar of dat ook lukt is onzeker.

Surseance van betaling betekent in feite uitstel van betaling aan schuldeisers. De rechter zal dan een bewindvoerder moeten aanwijzen die gaat bepalen in hoeverre een doorstart mogelijk is. Een deel van dat werk is overigens al gedaan door het onafhankelijk onderzoek van Leon Lodewick, zoals minister Ab Klink op 3 november al richting Tweede Kamer aangaf.



One thought on "IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan"

  1. Dossier IJsselmeerziekenhuizen | Medicalfacts.nl

    […] IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan […]

Comments are closed.

Recente artikelen