Care for women, dé organisatie voor vrouwen in de overgang

Array

Opvliegers, slecht slapen, gewrichts- en spierpijnen, stemmingswisselingen, geen zin in vrijen, depressieve buien, hoofdpijn, hevige menstruatie, urineverlies. “Ach, stel je niet zo aan, het hoort nu eenmaal bij de overgang” is een veelgehoorde opvatting.

Vrouwen hebben vaak het gevoel zich aan te stellen, zij is tenslotte niet ziek.Onderzoek toont echter aan dat veel vrouwen in de overgang klachten hebben en dat één op de drie vrouwen daar zelfs zodanig hinder van heeft, dat zij zich ziek voelt. Daarnaast blijkt dat dat de overgang voor veel vrouwen veel meer is dan alleen het hebben van opvliegers. De overgang ook een periode waarin veel gebeurt. Kinderen die het huis uit gaan, ouders die ziek worden, partners die met pensioen gaan, kortom een drukke tijd. Juist dáárom is Care for Women opgericht; voor professionele hulp bij klachten, vragen, adviezen, informatie of gewoon een goed gesprek.Wat kan Care for Women voor u betekenen? Care for Women kan u op verschillende manieren helpen:

  • met professionele hulp d.m.v. de overgangsconsulente: klik rechts in het kader Zorg
  • met informatie d.m.v. het tijdschrift Care for women: klik hier

Daarnaast is Care for Women betrokken bij allerlei initiatieven die voor u zeker de moeite waard zijn zoals:

  • de gratis Care for Women tas boordevol leuke aanbiedingen, producten en informatie: klik hier
  • de MenopauzeKaravaan: een heerlijk hilarisch dagje uit: klik hier

Ook is Care for Women betrokken bij de nieuwe verzekering WomenÂ’s well-being: een verzekering speciaal voor vrouwen. Minstens 1 op de 9 vrouwen krijgt in haar leven te maken met een vrouwelijke vorm van kanker, zoals bijvoorbeeld borstkanker. Dan breekt een periode vol met onzekerheden aan. Care for Women heeft haar medewerking verleend aan deze nieuwe verzekering, speciaal voor vrouwen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Care for women, dé organisatie voor vrouwen in de overgang"

  1. Hermien van Heugten

    Ik zou graag informatie willen over de opleiding tot overgangsconsulente. Ik ben Verpleegkundige.
    Graag hoor ik van U
    Vriendelijke groet
    Hermien

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ Hermien,

    Hiervoor kan je het beste even contact opnemen met Care for women. Als je me een email stuurt op janine (at)medicalfacts.nl geef ik je de contactgegevens

    Met groet,
    Janine

Comments are closed.

Recente artikelen