Nederland in Beweging! in 2009 vanaf het Zeeuwse strand.

Array

Al 9 jaar kunnen kijkers iedere dag meebewegen met Nederland in Beweging! op televisie. En op het moment dat het programma zijn tiende jaar ingaat, zullen Olga en Duco een aantal dagen per week hun oefeningen vanaf het Zeeuwse strand presenteren.

Nederland in Beweging!, dat in een recent onderzoek van Evidens Onderzoeksdiensten onder 1000 mensen een rapportcijfer van 7,4 krijgt, wordt al ruim 9 jaar uitgezonden vanuit de studio. Iedere dag kijken gemiddeld zo’n 150.000 mensen naar Duco en Olga, waarvan een groot deel daadwerkelijk meedoet. Om het programma nog inspirerender te laten zijn, zal er vanaf januari 1 aflevering per week vanaf het strand zijn. Dit aantal wordt opgevoerd naar 5 keer per week in mei.

Jan Slagter, MAX: “Nederland in Beweging! loopt nu precies een jaar bij MAX en met succes. Ik ben trots dat wij aan de wieg staan van een nieuwe look & feel van het programma door vanaf het strand te gaan uitzenden.”

Jaap de Graaf, NISB: “Bewegen is ontzettend belangrijk, dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. In ons streven om nog meer mensen aan het bewegen te krijgen, denken wij dat de nieuwe strandopnames iets gaan toevoegen aan de aantrekkelijkheid van het programma.”

Nederland in Beweging! wordt  iedere werkdag ’s ochtends (rond 6.45 en 09.00 uur) en in het weekend om 8.45 uur door MAX op Nederland 1 uitgezonden. Nederland in Beweging! is voor volwassenen (met name 55-plussers) die willen investeren in hun gezondheid en daarvoor graag eenvoudige beweegoefeningen en gezondheidstips aangereikt willen krijgen. Het programma heeft een vaste schare fans van zo’n 150.000 per dag die het programma zeer waarderen, getuige het MAX Gastenboek:

“Ik doe al zo lang als het bestaat mee en ik vind het geweldig om ‘s-morgens zo te beginnen. Moet ik vroeg weg, doe ik om 6.45 mee. Ik beweeg veel, 2 uur tennis in de week, 5 uur dansen, maar dit sla ik haast nooit over. Ik ben 62 jaar en als ik bij mijn kleinkinderen ben gaan ze ook mee doen.”

Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen behalen. Het televisieprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen, de Nederlandse Hartstichting, Hersenstichting Nederland, ANBO en het Ministerie van VWS.

Einde persbericht


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen