HW-Logistics BV lanceert Septosystem ook bij UMCG fac. medische wetenschappen

Array

Het Nederlandse bedrijf HW-Logistics zal per 1 november 2006 ook bij het UMCG faculteit der medische wetenschappen en farmacie starten met haar innovatieve concept, het Septosystem: dé complete geïntegreerde logistieke totaaloplossing voor inzameling van specifiek en infectueus afval.

Onlangs startte het Atrium Medisch Centrum te Heerlen al met het Septosystem.
Naar verwachting medio 2007 zal het netwerk landelijke dekking hebben.

 

Het Septosystem voldoet als eerste volledig aan de laatste regelgeving op gebied van specifiek- en infectueus afval. De verdere voordelen van het concept zijn:

  • voor ziekenhuizen: efficiencyvoordeel tot 50% in verwerking van specifiek en infectueus afval;
  • voor ziekenhuispersoneel: duidelijke en makkelijk hanteerbare verpakkingen;
  • voor het milieu: minder uitstoot door het gebruik van watervaste kartonnen verpakkingen.

De heer Schokkenbroek, Hoofd Inkoop UMCG faculteit der medische wetenschappen en farmacie: ‘Het Septosystem biedt ons een zeer forse integrale kostenbesparing. Tevens is het een voordeel dat deze verpakkingen al voldoen aan de eisen rondom controles door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, zoals onlangs aangekondigd. Dit zijn voor ons dé redenen om op korte termijn over te stappen op het Septosystem van HW-Logistics’.

Het concept:
Het SEPTOSYSTEM® bestaat uit een verzameling doordachte, gestandaardiseerde verpakkingen: de septopack®, voor specifiek afval; de septosafe®, voor infectueus afval en de septosharp® voor scherp afval. De verpakkingen passen naadloos in de speciale rolcontainer, de septainer®, en zijn onderdeel van een zeer efficiënte logistieke keten.

De logistieke keten begint op de locatie van het UMCG faculteit der medische wetenschappen en farmacie. Met de septainer® worden de verpakkingen aangevoerd en gedistribueerd. Wanneer de specifieke verpakkingen op de werkplek gevuld zijn, worden zij verzameld in de septainer® en vervolgens afgevoerd naar het landelijke afvaldepot (ZAVIN) door logistiek specialist TNT Logistics.
Hierna wordt de lege rolcontainer naar de logistieke centrale getransporteerd en gedesinfecteerd. De septainer® krijgt een nieuwe lading schone en lege verpakkingen en wordt voorzien van een plastic hoes. Gedesinfecteerd en gevuld, levert TNT Logistics de container bij het UMCG faculteit der medische wetenschappen en farmacie af en neemt de septainers® met volle verpakkingen weer mee. Zo is de kringloop rond.

De Systeem­componenten
• Septopack® P621: Verpakking voor afval volgens UN 3291 (gevaarlijk afval); inhoud 50 liter.
• Septosafe® P620: Unieke verpakking voor afval volgens UN 2814 (infectiegevaar voor mensen) en UN 2900 (infectiegevaar voor dieren); inhoud 50 en 25 liter (bruto).
• Septosharp®: Serie (naalden)verpakkingen voor scherpe voorwerpen. De boxen passen als blokjes in een blokkendoos in de septopack®.
• Septainer®: Een robuuste rolcontainer, exact afgestemd op de maat van de verpakkingen en de optimale belading van de vrachtwagen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen