Stagiairs gezocht voor onderzoek naar gezondheid gedetineerden

Array

De indruk bestaat dat onder gevangenen vaker gezondheidsproblemen voorkomen dan bij de gemiddelde Nederlandse bevolking. Ze zouden ook een hoger zorggebruik hebben. Maar is dat wel waar? Goede registratie is op dit moment geen routine. Om de vraag goed te beantwoorden willen vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie, de Forensische Medische Maatschap Utrecht (FMMU) Julius onderzoeker dr. Rob De Leeuw en prof.dr. Guus Schrijvers een (voor)studie beginnen naar de kwaliteit van de gezondheids- en zorgregistratie in gevangenissen en huizen van bewaring.

Zij zoeken thans één of meer stagiairs die op tien locaties de kwaliteit van de registratie nagaan. Bent u beschikbaar in de komende maanden? Studeert u geneeskunde? Of hebt u een andere studierichting waarin u  de medische terminologie hebt geleerd?  Bent u  nieuwsgierig naar wat er achter de tralies allemaal gebeurt?

Wilt  u  de gezondheid van gedetineerden verbeteren en daarmee hun kans op een goede terugkeer in de samenleving? Stuur dan een mail naar Rob de leeuw op [email protected] Op de website www.unitzorginnovatie.nl treft u  een subpagina aan met de titel ‘Gevraagd werkstudenten en stagiairs’. Op die pagina staan nog veel meer onderzoeken waarvoor het Julius Centrum graag stagiairs of werkstudenten inzet.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen