Software voor verloskunde

Array

InterSystems Benelux en BMA hebben een partnerovereenkomst gesloten. BMA uit Houten is marktleider in Nederland en Belgie op het gebied van integrale ICT-oplossingen voor de Verloskunde.

BMA zal de integratietechnologie Ensemble van InterSystems gaan gebruiken voor het koppelen van de modules behorende bij het Mosos verloskundig zorgsysteem met andere gangbare informatiesystemen in de zorg, zoals ZIS (Ziekenhuis Informatie Systemen), EPD’s (Elektronische Patienten Dossiers) en Lims (Laboratory Information Management Systems).

 Mosos stelt verloskundige zorgverleners in staat te werken met digitale medische dossiers en op elektronische wijze informatie met elkaar en met professionals uit andere medische sectoren uit te wisselen. De software is opgedeeld in modules die tezamen de gehele dossiervoering van de zwangere verzorgen, vanaf de eerste consulten tot en met de volledige bewaking tijdens de bevalling van moeder en kind. BMA kent onder andere modules voor:

  • De vastlegging en verwerking van meetgegevens en beelden uit de echografie; hierbij hoort ook het maken van rapporten en statistische overzichten aangaande prenatale diagnostiek;
  • De vastlegging van bevindingen tijdens consulten gedurende de zwangerschap door de verloskundige professionals
  • De bewaking op afstand met behulp van thuismonitoring;
  • De maternale en foetale bewaking gedurende de bevalling door middel van het opvangen en weergeven van CTG signalen en door het vastleggen en analyseren van foetale ECG-opnamen.
  • De vastlegging van bevindingen tijdens de hospitalisatie van de zwangere en/of kind 

 Aangezien de ICT-omgevingen bij zorgverleners sterk van elkaar verschillen, is bij BMA in toenemende mate behoefte ontstaan de integratie van Mosos met deze ICT-omgevingen op een efficiente wijze te realiseren. Door gebruik te maken van de integratietechnologie Ensemble zijn koppelingen sneller te realiseren waardoor efficientievoordelen zijn te behalen bij het onderhoud van de oplossing.

 Wereldwijd is Ensemble een veel gebruikt integratiesysteem voor toepassingen in de zorgsector dat ondersteuning biedt voor alle gangbare protocollen. ICT-marktonderzoeker Gartner plaatst bij haar productvergelijking Ensemble in het leiderskwadrant.   

 Voor BMA is die brede internationale acceptatie van Ensemble van belang nu er voor de Mosos applicaties voor verloskunde ook buiten Nederland en Belgie belangstelling bestaat. Inmiddels ontplooit het bedrijf activiteiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en in Indonesie.

 

Recente artikelen