Gerard Mols Award voor het eerst uitgereikt

Array

hersenenTijdens het tweede Leading in Learning Seminar op dinsdag 18 december is voor de eerste keer de Gerard Mols Award uitgereikt. De prijswinnaars zijn Nicolai Manie van UCM voor zijn project Master’s Orientation Tool en team Brein in Beeld van FPN, voor hun project BrainMatters.

De award is bedoeld voor de beste microgrant-projecten die in het kader van het Leading in Learning programma bijdragen aan innovatie van learning en education. Een microgrant is een subsidie van 5000 euro die door iedereen binnen de universiteit kan worden aangevraagd, receptioniste, administratief medewerker of hoogleraar. De enige voorwaarde is dat het bedrag aangewend wordt voor creatieve en innovatieve projecten die leiden tot onderwijsvernieuwing.

Manie’s Master’s Orientation Tool is een online matrix die UCM-studenten steun moet bieden in het kiezen van een masterprogramma na het behalen van hun bachelordiploma. In de matrix kunnen de studenten onder andere alle vakken die ze gedaan hebben invullen en op die manier zien welk masterprogramma ze kunnen volgen en welke vakken ze nog moeten doen. Het idee is om de tool uiteindelijk universiteitsbreed in te zetten. Zie dit artikel in het Webmagazine voor meer informatie over de tool.

Project BrainMatters is een initiatief van team Brein in Beeld (onder leiding van Job van den Hurk, Tom de Graaff en Michelle Moerel), dat vorig jaar in de finale stond van de Academische Jaarprijs. De teamleden bedachten een interactief platform waarmee kennis over hersenen en hersenonderzoek toegankelijk wordt gemaakt voor het brede publiek. Een van de onderdelen van het platform is een app, waarmee het menselijk brein via de camera van bijvoorbeeld een smartphone driedimensionaal op het hoofd wordt geprojecteerd en men op die manier interactief op onderzoek kan uitgaan en zo meer leren over het brein. Zie ook dit nieuwsbericht.

De twee projecten hebben de award gewonnen vanwege onder andere het gebruik van state-of-the-art technologieen voor onderwijs, de duurzame innovatie en de impact op wetenschapsvalorisatie.

De prijs is vernoemd naar de voormalig Rector Magnifius van de UM Gerard Mols. Mols was de initiator van het Leading in Learning programma.

Bron: Maastricht Universiteit

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen