Ross blij met rapport Kennedie over kwaliteit verpleeghuizen

Array

Uitgaan van de wensen van bewoners en een bedrijfsplan zijn voorwaarden voor het leveren van goede zorg. Aldus gezant Hans Kennedie in het rapport dat hij vandaag aan staatssecretaris Ross overhandigde. Ross is blij met het rapport ‘Waarde, waardering, waardigheid’. Zij is het eens met de conclusie die Golden Tulip-topman Kennedie trekt: “De goede voorbeelden laten zien dat met een goede bedrijfsvoering er meer ruimte ontstaat voor kwalitatief goede zorg.”

Ross wil de sector helpen om bedrijfsmodellen en best practices op terrein van inkoop, personeelsplanning en kostprijsberekeningen beschikbaar te stellen. Resultaten, zowel financieel als op het terrein van kwaliteit van zorg, zouden volgens haar in de toekomst uitgewisseld moeten worden. Over een paar weken reageert Ross namens het kabinet op het rapport. Zij zal dan ook ingaan op hoe zij, samen met de sector, gaat werken aan de verbeteringen die Kennedie bepleit.

Bron: VWS

2 thoughts on "Ross blij met rapport Kennedie over kwaliteit verpleeghuizen"

  1. Leuk hoor al die sterren in de zorg. Hoe kun je nou een Hotel keten directeur deze zorg laten peilen. Invoeren van een landelijk protocol. Meer geld "Onmiddelijk naar de zorg" Landelijke richtlijnen, afwijken hiervan sluiting van het huis.

    Doe er eens wat aan, i.p.v slap lullen

  2. Het blijft een feit dat Patienten en bewoners zich meer en meer als klant gaan gedragen en eisen stellen aan zorg. Op zich vind ik dat geen slechte ontwikkeling. De tijds dat je braaf naar de dokter luisterde en je maar van alles liet aanleunen is voorbij.  In een modern land als Nederland mag men best wel wat kritisch kijken naar het serviseniveau van de zorg. De zorg is nog veel te veel iets wat ge daan wordt omdat het altijd al zo werd gedaan. Dit is een van de posieve effecten van de zorgvernieuwing in ons land.

Comments are closed.

Recente artikelen