Kring-apotheken bieden Achmea health Check aan

Array

In navolging op de initiatieven van de Service Apotheek gaat de Kringapotheek nu ook een dergelijke service bieden met de titel: "Kring-apotheken bieden Achmea health Check aan"

De zorgverzekeraars van Achmea, Kring-apotheken Nederland en Care for Women hebben een overeenkomst ondertekend over samenwerking op het gebied van de Achmea health Check.
De overeenkomst houdt in dat Kring-apotheken vanaf nu als voorkeurslocatie worden aangewezen om de Achmea health Check aan alle consumenten aan te bieden.

In de Achmea health Check wordt het cholesterol- en glucosegehalte bepaald, de bloeddruk en de longfunctie gemeten en de verhouding tussen lichaamslengte en gewicht (de zogenaamde Body Mass Index) berekend. De gespecialiseerde verpleegkundige van Care for women geeft de klant een advies. Met toestemming van de consument kunnen de gemeten waarden worden vastgelegd in het computersysteem van de apotheek en kan er een interventie- of preventiemodule worden aangeboden.

Al drie jaar voert Care for Women de Achmea health Check uit. Dit gebeurt in het voorjaar en in het najaar. Met ingang van komend najaar kan dit dus ook in de Kring-apotheek. Kring-apotheken stellen hiervoor hun spreekkamer ter beschikking en zorgen voor promotionele activiteiten.

Welke Apotheekketen volgt? LLOYDS Apotheken, Mediveen groep , Extra apotheken , De Vier Vijzels,Sal apotheken???

( lees hieronder meer over de achtergrond van de verschillende apotheekketens)
Bron: MedNet, ZN, Medicalfacts
Kring Apotheken
De Kring-apotheker en zijn team zijn de deskundige gesprekspartners van hun patiënten en staan voor aantoonbare zorg. Om op lange termijn een waarborg te hebben voor zorg en kwaliteit wordt vanuit een collectief, samen met Interpharm, efficiënte bedrijfsvoering ontwikkeld. De Kring-apotheek vervult een voortrekkersrol in de samenwerking tussen voorschrijver, zorgverzekeraar en toeleveranciers in de geneesmiddelenverstrekking, zodat zij als trendsettend zowel als toonaangevend erkend wordt in Nederland. De thematiek ‘zorg’ staat hierbij centraal. In hechte en plezierige samenwerking ontwikkelen de Kring-apotheker en zijn team zich tot een zelflerende organisatie. De verantwoordelijke apotheker heeft professioneel en bedrijfsmatig voldoende bevoegdheden om aan alle verplichte Kring-elementen te kunnen voldoen en kan gevestigd zijn zowel in als buiten een gezondheidscentrum.

LLOYDS Apotheken?
Een keten van kwalitatief hoogwaardige apotheken door heel Nederland. LLOYDS Apotheken heeft als missie op betrokken wijze klanten en partners te voorzien van geneesmiddelen, gezondheidsproducten, informatie en ondersteuning op een manier die het beste bij hen past. Daarbij luisteren wij goed naar onze klanten en partners; voorschrijvers, industrie, verzekeraars én naar onze eigen medewerkers. Zij vormen immers het hart van ons bedrijf en de verbindende schakel met de markt. LLOYDS Apotheken investeert dan ook voortdurend in de kwaliteit van haar apotheken en in de opleiding en ontwikkeling van al haar medewerkers. Mediveen groep?
De overname van acht Mediveen-apotheken -destijds eigendom van Ahold- markeert het begin van de Mediveen groep BV. Dat was in 1995. In 2004 zijn we uitgegroeid tot een keten van ruim 185 apotheken verspreid over het land met een centrale staf in Utrecht. Een keten van topapotheken. Herkenbaar voor patiënt, voorschrijvers en zorgverzekeraars. Dát is onze ambitie. Door afspraken te maken met andere zorgverleners realiseren we een samenhangend en kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod voor de patiënt. We bewaken het evenwicht tussen commercie en zorg. Zetten hoog in op Farmaceutische Patiëntenzorg. Bundelen onze krachten door clustervorming. Streven naar een optimale bedrijfsvoering.
Extra apotheken?
Extra Apotheek! Hier vindt u informatie, adviezen en tips over veel voorkomende gezondheidsonderwerpen. De Nederlandse Extra Apotheken hebben voor u informatie over de meest voorkomende aandoeningen, objectieve adviezen en praktische tips. In principe kan uw vraag altijd beantwoord worden, want u bent nu in staat om online uw vragen te stellen aan een van onze apothekers!
De Vier Vijzels?
De Vier Vijzels is een groeiende groep van 57 apotheken. Sinds maart 2002 is er een officieel samenwerkingsverband met onze zustermaatschappij InterPharm en de Vereniging Kring Apothekers Nederland (VKAN). De organisatie van De Vier Vijzels wordt vanuit ’s-Hertogenbosch ondersteund door een centraal team op diverse gebieden.
Sal apotheken
Voor SAL Apotheken staat de klant centraal. Dat wordt zichtbaar in de wijze waarop het producten- en dienstenaanbod wordt ontwikkeld. Maar vooral in het werksysteem, de inrichting van de apotheek en het personeelsbeleid. Alle elementen worden toegespitst op de dienstverlening naar de klant. Dat betekent luisteren en handelen naar de wensen en behoeften van de klant. Onderzoek, zoals regelmatig wordt gehouden, wordt benut om die wensen te meten. Daarnaast is er oog voor de individuele klant. SAL Apotheken richt zich de komende jaren bovendien op het ontwikkelen van diensten voor specifieke klantengroepen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Kring-apotheken bieden Achmea health Check aan"

  1. dus…………….we kunnen gewoon onze kringapotheek binnenstappen en vragen om een gratis healthcheck?

    dat zou goed nieuws zijn

Comments are closed.

Recente artikelen