Website vermeldt vrije ic-bedden

Array

Op een nieuwe website, die deze week wordt gelanceerd, staat welke intensive care-afdeling nog bedden vrij heeft. De website moet voorkomen dat een ambulance iemand naar een ziekenhuis vervoert waar de ic-afdeling vol is. www.zorg-capaciteit.nl geeft inzicht in de (landelijke) beschikbaarheid van beademde en niet-beademde IC-bedden en kinder IC-bedden.
De website is bedoeld voor:

  • medewerkers ziekenhuizen
  • medewerkers meldkamers

Met de informatie kunnen de medewerkers van ziekenhuizen en meldkamers snel en doeltreffend patiënten plaatsen en overplaatsen.
De NVZ vereniging van ziekenhuizen beheert mede namens de NFU de website. Het technisch beheer is uitbesteed aan Finalist IT Group.

Telefonische helpdesk
In geval van een incident neemt u dan eerst contact op met de gedelegeerd beheerder van uw organisatie. De helpdesk is uitsluitend voor gedelegeerd beheerders te bereiken op werkdagen van 08.30 uur – 17.00 uur op: 010-2170812
Of per e-mail: Email de helpdesk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Website vermeldt vrije ic-bedden"

  1. Op Planet staat ook een dergelijk artikel maar die verwijzen volgens mij naar een andere website want de website die hierboven is genoemd is een website die al veel langer bestaat maar wordt vernieuwd. Lijkt een beetje een storm in een glas water

    Nieuwe website voor opsporen intensieve zorgbedden

    Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2005
    LEIDSCHENDAM (ANP) – Een beschikbaar bed vinden op een afdeling intensieve zorg wordt een stuk makkelijker. Deze week lanceert het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) een website waarop ziekenhuizen en meldkamers van ambulancediensten in een opslag kunnen zien waar een IC-bed beschikbaar is.

    De site moet voorkomen dat ambulances zich bijvoorbeeld bij rampen en grote ongevallen, tevergeefs melden bij een ziekenhuis waar geen plek beschikbaar blijkt te zijn. ,,Binnen één maand maakt al 85 procent van de ziekenhuizen gebruik van de site”, zei directeur G. van Boven van het NICTIZ maandag. Hij verwacht dat de rest snel volgt.


    Health is not valued till sickness comes!

  2. Voor acute (SEH) patiënten bestaat er al een tijdje bedgezocht.nl.

Comments are closed.

Recente artikelen