Grote Donorshow BNN was een Hoax

Array

De Grote Donorshow van BNN waarin een doodzieke vrouw een nier zou weggeven aan één van drie nierpatiënten in de studio, was doorgestoken kaart. Aan het eind van de show bleek dat de donor een een actrice was. De(echte) nierpatiënten zaten in het complot. Volgens BNN was het de bedoeling om zo veel mogelijk aandacht te krijgen voor het gebrek aan orgaandonoren. Uit de vele reacties in de aanloop van het programma blijkt die opzet geslaagd. In binnen- en buitenland was veel over de show te doen. Cameraploegen uit de hele wereld waren naar de studio in Aalsmeer gekomen om verslag te doen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Grote Donorshow BNN was een Hoax"

  1. Ik vond het programma van BNN een steengoed programma en ik heb het met spanning zitten volgen.
    Het einde was wel een verrassing, maar het is geweldig dat BNN de mensen weer een stevig de feiten onde r de neus heeft gevreven.Verschrikkelijk goed van de drie patienten die op een voortreffelijke manier hebben meegewerkt hieraan.Hopelijk komen enkele duizenden mensen tot de conclussie dat het niet zo verkeerd is om je aan te melden als donor.

  2. Kort samengevat: een ijzersterke vondst van BNN!!
    1. Charlotte,Esther-Claire en Vincent hebben “de nierpatient” een gezicht
    gegeven
    2. Daardoor dringt het hopelijk bij menigeen door wat een voorrecht het is
    om “gewoon gezond” te zijn
    3. Het programma heeft enige duizenden nieuwe donoren tot gevolg
    4. Politici ( b.v. Atsma ) hebben weer eens laten zien dat politiek bedrijven
    slechts bestaat uit roepen wat je denkt dat je aanhang wil horen!

Comments are closed.

Recente artikelen