Vroeg opstaan ongezond

Array

Vroeg opstaan is ook niet echt mijn ding. En dus ben ik erg blij dat het nu eindelijk duidelijk is: vroeg opstaan is ongezond. Generaties lang is gepredikt dat het goed zou zijn voor “den werkenden mensch” om vroeg op te staan. Volgens Japanse wetenschappers loop je daardoor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk en beroertes.

Jarenlang werd nochtans volgehouden dat vroeg opstaan goed zou zijn voor de gezondheid. Maar het wetenschappelijk onderzoek toont nu aan dat dit een misvatting is. Voor de studie werden meer dan 3000 Japanners onderzocht. Deze week worden de resultaten voorgesteld op het wereldcongres van de Wereldfederatie van Slaaponderzoek- en Slaapgeneeskundeverenigingen.


Bedankt Ma voor de tip!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

3 thoughts on "Vroeg opstaan ongezond"

  1. Bah, niet te geloven dat journalisten zo dom alles opschrijven wat ze horen.

    De conclusie uit dit onderzoek wordt gepresenteerd als bewezen waarheid, terwijl dat totaal ongegrond is.

    Alleen als rekening gehouden is met alle andere verschillen tussen de twee groepen die hart en vaat ziekten kunnen veroorzaken is deze conclusie iets waard.

    Het lijkt mij sterk dat bijvoorbeeld het stressniveau van mensen die zich kunnen veroorloven uit te slapen gelijk is aan dat van mensen die die vrijheid niet hebben.

    Ik heb de publicatie aan de onderzoekers zelf nog niet gevonden. Maar ik ben al wel te weten gekomen dat de groep mensen die vroeg opstond ouder was dan de groep die op tijd opstond. Oudere mensen hebben sneller last van hart en vaat ziekten…

  2. @P Het bericht was al wat ouder. Dus was niet alleen op basis van horen zeggen. Meeste media had het bericht al geplaatst rond 6 & 7 september

    http://news.google.nl/news?q=Vroeg%20opstaan

  3. Beetje vreemd verhaal zo.
    Wat is vroeg ?
    Het lijkt mij dat het ook nog wel iets uitmaakt hoe laat je erin gaat ?!

    Je maakt mij niet wijs dat van 22.00 tot 6.00 ongezonder is dan slapen van 23.00 tot 7.00

Comments are closed.

Recente artikelen