Gezinsvoogd Savanna medeverantwoordelijk

Tegen de gezinsvoogd van het gedode meisje Savanna is een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur geëist. Voor het begin van het proces had het OM al gezegd dat geen celstraf geëist zou worden. De vrouw wordt verdacht van zwaar lichamelijk letsel door schuld, zo meldt de NOS. Hiermee is de tenlastelegging van dood door schuld geschrapt. Volgens het OM had de vrouw moeten ingrijpen toen ze signalen kreeg dat de driejarige Savanna werd verwaarloosd en mishandeld. Mieke A., de desbetreffende 49-jarige medewerkster van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, had naar eigen zeggen ‘alles wat binnen haar mogelijkheden lag’ gedaan om het gezin te helpen. Het is voor het eerst dat een gezinsvoogd in Nederland terechtstaat voor falende hulpverlening.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen