Vaker medicijnen om af te vallen

Array

Steeds meer mensen hebben overgewicht. Volgens het Voedingscentrum is zeker de helft van alle volwassenen te zwaar. In 1 op de 10 gevallen is zelfs sprake van obesitas, ernstig overgewicht. Daarnaast zijn kinderen ook steeds vaker te dik. Op dit moment geldt voor zo’n 15% van de kinderen dat zij overgewicht hebben.

Om het overgewicht te lijf te gaan, is een gezonde levensstijl uiteraard belangrijk. Gezond eten en genoeg bewegen horen hier zeker bij. Maar het is ook mogelijk om met behulp van medicijnen af te vallen. Deze methode blijkt behoorlijk populair te zijn, want er is een sterke groei in het gebruik van deze vermageringsmiddelen zichtbaar. Ten opzichte van 2006 wordt verwacht dat het aantal voorschriften van vermageringsmiddelen 32% hoger zal zijn. De vermageringsmiddelen worden uitsluitend op doktersvoorschrift verstrekt en ze worden niet vergoed uit de basisverzekering. Alleen met een aanvullende verzekering kunt u in aanmerking komen voor vergoeding.



Gezien het toenemende aantal volwassenen én kinderen met overgewicht, is er begonnen met het maken van afspraken vanuit de overheid met maatschappelijke partners om de problematiek rond overgewicht gezamenlijk aan te pakken. Daarom zijn in het Convenant Overgewicht maatregelen opgenomen die gericht zijn op gezond eten en drinken en voldoende bewegen.

2 thoughts on "Vaker medicijnen om af te vallen"

  1. Pillen kopen om af te vallen is een optimale manier van geld weggooien!Maar daar een aanzienlijk aantal mensen liever hun geld daaraan uitgeven dan aan een sportschool , zal de omzet van die troep best stijgen! Je gewicht zakt maximaal 10 % met deze “medicatie” indien je er maar lang genoeg geld aan uitgeeft. Zodra je stopt met dat spul zit die 10 % er binnen enkele weken weer aan! Het beroemde “jo-jo effect!”.
    Net als iedere andere verslaving (obesitas is m.i. een verslaving aan eten en aan de rituelen rond voeding!) zal je je gedrag moeten veranderen en/of snappen dat je op een zeer ongezonde manier met voeding ( en snoepen) omgaat.Maar dan komen we op het punt van de motivatie van mensen om af te vallen. En dat is nou net een heel precair onderwerp! In ieder geval heb ik mij al een tijdje geleden voorgenomen om het maar gewoon ronduit tegen mensen met obesitas (en klachten) te zeggen : u houdt uw klachten tot dat u snapt dat u wat aan uw overgewicht moet gaan doen!
    Een boodschap waar je niet populair mee wordt !!

  2. Redactie Medicalfacts

    @ Aalstein
    Maar wel heel eerlijk. Je moet eerst aan jezelf erkennen dat je ergens mee gefaalt hebt of dat je ergens voor gevlucht bent. Dat moet je dan eerst oplossen om van je overgewicht af te komen. Op het moment dat je dat soort onderliggende problemen onder de knie hebt en natuurlijk gevonden hebt. Dan heb je geen dieet nodig, want je valt dan vanzelf af. Ik heb dat uit eigen ervaring.

Comments are closed.

Recente artikelen