Uvit slankt af met 900 tot 1100 arbeidsplaatsen

Array

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) maakte vandaag bekend dat zij inzet op een verdere concentratie van haar bestuurlijke- en back office activiteiten. Passend bij de ambitie van ‘Beste Koop’, wordt de fusieorganisatie verder tot een eenheid gesmeed die uiteindelijk met 900 tot 1100 arbeidsplaatsen minder toe kan. Tegenover de reductie, die in drie à vier jaar plaatsvindt, staat een natuurlijk verloop van ongeveer 500 medewerkers per jaar.

Een grotere efficiëntie moet leiden tot een structureel rendement van 250 miljoen euro. Daarmee is er financiële ruimte voor innovatie. Ruimte ook die nodig is voor een concurrentieel sterke en bedrijfsmatig gezonde toekomst als totaalverzekeraar.

Al eerder maakte het concern bekend haar zeventien kantoren terug te brengen naar vijf: Assen, Gorinchem, Alkmaar, Eindhoven en Arnhem. De laatste als locatie voor het nieuwe hoofdkantoor. De 150 verzekeringswinkels blijven gewoon bestaan en worden op termijn zelfs uitgebreid met zo’n twintig kantoren. Vandaag kreeg het voltallige personeel te horen welke werkzaamheden op welke locaties worden geconcentreerd. De hele operatie moet uiteindelijk leiden tot een besparing van 75 miljoen op de beheerskosten.

Ondanks het natuurlijk verloop zijn ontslagen onvermijdelijk. Voor medewerkers die dat treft, zijn er projecten gericht op in- en externe mobiliteit en een sociaal plan. Overigens moet de centrale ondernemingsraad zich nog over de plannen uitspreken.  

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen