Hyves verwijdert pro-ana sites

Array

De actie tegen pro-ana sites die wordt gehouden op Hyves (http://stop-pro-ana.hyve.nl) werpt zijn eerste vruchten af. 

De beheerder van de stop-pro-ana hyve (Scarlet Hemkes), heeft Hyves meerdere malen benaderd over de pro-ana sites die op dit vriendennetwerk te vinden zijn.

Vandaag meldt de redactie van Hyves haar, dat zij na lang overleg hebben besloten dat pro-ana hyves niet thuishoren op het vriendennetwerk en dat zij voornemend zijn deze te verwijderen.

Een goed begin!

 UPDATE REDACTIE: De comments op deze post zijn gesloten.

18 thoughts on "Hyves verwijdert pro-ana sites"

  1. Ik vind het een goed begin!
    Zoals veel pro ana’s zeggen draait het om steun en dat begrijp ik heel goed. Het gaat in mijn ogen echter te ver als je tips gaat uitwisselen. Er is een verschil tussen steunen en openlijk kunnen praten zonder veroordeeld te worden, of tips geven, wedstrijden houden en elkaar ziek(er) maken.
    Anorexia is niet iets dat verheerlijkt moet worden! Het is een vreselijke put, een vreselijke ziekte en zeker geen ‘way of life’.

  2. Ik vind het een goed begin!
    Zoals veel pro-ana’s zeggen draait het om steun. Maar in mijn ogen gaat het te ver als je tips gaat uitwisselen en de ziekte anorexia gaat verheerlijken. Er is een verschil tussen ‘steun en openelijk en vrijuit kunnen praten’ en ’tips geven, wedstrijden houden en ana zien als een way of life’.
    Het is geen way of life, het is een vreselijke ziekte.

    Ik geloof niet dat pro ana sites verbieden heel erg veel zal uithalen. Toch is het in mijn ogen al fantastisch als er hierdoor ook maar een paar mensen uit de hel van anorexia blijven. Het is een goed statement in ieder geval 🙂

  3. Volgens mij zegt de naam PRO-ANA voldoende: professional anorectic. Gewoon heel verkeerd en ongezond. Goede zet van Hyves dus!

  4. mensen die pro-ana zijn, leven met een vertekent lichaamsbeeld en om dat te gaan stimuleren is niet goed. Maargoed “zappy” als jij jezelf wilt uithongeren tot je lichaam straks niet meer werkt, je in eerste instantie niet meer ongesteld wordt, daarna onvruchtbaar, haarverlies, geen uithoudingsvermogen meer hebt, moet je dat vooral doen. Maar er gaan meer meisjes aan dood dan in het nieuws komt. Zelf volg ik een studie psychologie en 3x raden.. dat behandelen wij inderdaad.

    Anorexia is geen ‘way of life’, het is een doorgeschoten verslaving. Vooral niet eten, want dan voel je je oh zo trots. Vooral anderen tips geven over hoe of wat zodat meisjes niet meer volgroeien, omdat ze de juiste vitamines, mineralen en voeding missen. De meisjes die hierdoor beïnvloed worden, worden steeds jonger, waardoor de gevolgen ook steeds schadelijker worden.

    GOEDE ZET HYVES!

  5. Ja, buiten dat je erg stereotype beeld hebt (waarom ga je er direct van uit dat ik een meisje zou zijn dan?), zit er nog steeds verschil tussen Pro-ana en Anorexia.
    En daar blijf ik bij (en ik praat ook met mensen die uw studies volgen en die moeten ook tot deze conclusie komen). In welke mate hebben jullie ook daadwerkelijk onderzocht wat er op die sites gebeurt? Aan een verhaal zitten 2 kanten, en het is jammer dat de meeste hier altijd maar 1 kant (willen) zien.

    En als ik mijzelf wil uithonger is dat inderdaad mijn zaak. Net zoals iemand er voor kiest om te roken of zichzelf te bezatten in een café. Dat maakt ook mensen kapot!! Maar bierkraampjes mogen er langs alle kanten staan. Maarja.

    Hopelijk gebruikt de regering wel zijn verstand.

  6. @ zappy:

    Roken wordt meer en meer beperkt en dat heeft een positief effect op de volksgezondheid. En teveel drinken cq openbare dronkenschap is ook verboden. Allebei zaken die, net als anorexia, onze maatschappij geld kosten. Ik kan me niet voorstellen dat jezelf uithongeren geen negatief effect heeft. Je kan op een lege maag minder hard werken en je minder goed concentreren door de lage suikerspiegels in je bloed. Het is goed als mensen elkaar tot orde roepen en op elkaar letten en aansporen tot gezond gedrag. Pro ana site zetten aan tot ongezond uithongeren. Telkens braken is erg slecht voor je slokdarm en leidt vroeg of laat tot problemen.

  7. ikke - ben - en - blijf - pro ana !! 84.28.202.96)

    denken jullie dat we geen geheime hyves hebben ?>?

    en ans die hyves er niet zoude zijn,
    we zoude stoppen ??
    ga ik toch op anti site’s verder

  8. Redactie Medicalfacts/JB

    @ ikke of zal ik je maar gewoon Veronique noemen.

    Ben jij niet dat meisje wat dit soort zaken op het internet zet? Ziet er allemaal heel *kuch* gezond uit. Vooral zo doorgaan.

    normaal onder de 100 calorieen….
    heb ik komkommer, rijstewafel, of rauwkost..
    maar heb afgelopen maand vreetbuien gehad
    en ben nu bezig met 21 dagen niet eten
    ik ben nu op dag 4, en het gaat goed !!,
    ben 3 kilo afgevallen elke dag 1 dus ….

    Ik heb nu me laagste gewicht bereikt, 42.2…
    geeft me echt de moed om niet op te geven dit allemaal
    Alleen heb ik zoveel dorst !! En me lichaam houd vocht vast .

    DIt is echt niet meer gezond hoor, is op z’n minst een obsessie en dan hebben we het niet eens over je eetgewoonten

  9. ik was ikke niet maar kom toevallig nu via jullie stop anorexia hyves shit hier terecht…

    hoop echt dat het jullie niet lukt
    @ ikke
    Pro ana for ever !! (L)

  10. @ Janine:
    Je zit ook op je geld ze. Eenderzijds zouden we moeten genezen omdat het slecht en ongezond is (wat dus geld kost) maar anderzijds mag het geen geld kosten van jou. Laat ons dan gewoon doen, dan moet je geen geld uitgeven.
    Daarbij, het mag wel allemaal verboden zijn of meer beperkt, het gebeurt nog altijd. En je kan mij niet wijsmaken dat je nog nooit geen dronke mensen of mensen die roken hebt gezien hoor.
    En ik draai nog heel goed mee en heb niet direct medische klachten. Ik krijg zelfs complimenten van de tandarts voor mijn tanden.

    Veronique? Dé veronique die alle anti sites afgaat?

  11. Medicalfacts Redactie

    @ zappy,
    Lees de reacties nog eens! je kan alles natuurlijk negatief interpreteren

  12. Medicalfacts Redactie

    @ Veronique. Aha, je komt hier zeker net zo toevallig als op die andere sites waarbij je toevallig telkens met hetzelfde ip-adres komt. Heel toevallig hoor. Je houdt alleen jezelf voor de gek! Maar het is duidelijk. Zappy en Veronique hongeren net zo lang tot ze een ons wegen en willen dat ongestoord doen. Jullie hebben je punt wel gemaakt.

  13. @ Medicalfacts Redactie:
    Ja inderdaad en is dat fout? Er zijn veel mensen die er gewoon totaal niets van afweten en er zich dan mee komen moeien en dat vind ik fout. Ik praat dan niet over iedereen, er zijn zeker mensen die er de tijd voor nemen om ook ons standpunt te begrijpen en voor die mensen heb ik al het respect. Ook al vinden ze het dan uiteindelijk nog slecht. Maar het overgrote deel neemt daar amper de moeite voor en zit toch al mee te roddelen en te reageren terwijl ze er totaal niets van afweten. Hoe vaak je te horen krijgt: “denk aan de kindjes in Afrika” of “God heeft je dit leven gegeven”,… (het zijn dan wel geen reacties van hier, maar van sommige komt het er ook op neer) en daar heeft het dus totaal niks mee te maken en daar bereik je ook niets mee.

    En “als” wij zover willen gaan met afvallen, laat ons dan ook doen. Hebben jullie toch geen last van. Ik ben ook tegen sommige zaken die ik lees, ga ik me er daarom ook mee bemoeien en ze proberen te verbieden? Als iedereen zo zou beginnen, mag je uiteindelijk nog blij zijn dat je mag ademen van de wet.

    @ veronique:
    Das ook weer langer geleden dat ik nog berichtjes van je had gelezen. Ik kwam hier toevallig op via een google-melding.

  14. ik kwam hier ook via google melding,
    daarna zag ik het op die hyves van scarlet staan.

    snap niet waar ze zich mee bemoeien…
    is toch onze eige keus om zo te willen leven ??
    dat ze dan iemand gaan helpen die geholpen wil worden,
    doen ze geen moeite voor niks,
    en ze maken nog iemand blij ook.

    ik stop er zoiezo niet mee,
    ook al zijn er alle (not) pro ana hyves weg.
    en je kan zoiezo op internet terecht..
    en anders ga ik toch op andere sites verder kletsen met de meiden 😛

    alsof pro ana’s elkaar niet hebben toegevoegd op msn,
    hoe willen ze dat dan gaan voorkomen vraag ik me af.

  15. Helemaal gelijk veronique. Ga mensen helpen die dat willen, zij werken ook mee en zijn er blij mee.
    En voor de rest blijver er inderdaad altijd manieren over.
    Ze gaan er alleen maar voor zorgen dat niemand er nog een zicht over heeft en dat er juist niet meer kan op ingespeeld worden. Nu kunnen anti’s misschien nog een beetje invloed hebben op bepaalde mensen op sites. Eenmaal ze die sites gaan verbieden en alles via msn/sms/… (kortom geheim) gebeurt, valt ook de invloed en de kijk die professionele mensen hebben helemaal weg. Maar dat is duidelijk wat ze willen he 😛

    -edit redactie: chatten doe je maar op MSN-

  16. @ zappy & Veronique:

    Denk je dat Dutroux geholpen wilde worden? Het was zijn keus om kleine meisjes te neuken en te vermoorden. Denk je dat Ronald Pieper hulp wilde? Het was zijn keus om Christel Ambrosius te verkrachten en te vermoorden? Dus moeten ze dan hun gang maar gaan. Nee zal je zeggen want anderen hebben er last van. En van jou gedrag heeft niemand last zeg je dan, wat denk je, wat je ouders er aan last van onder vinden? Die zullen echt wel last van stress hebben door jouw gedrag en ook stress in een sluipmoordenaar. En bij roken hebben anderen ook last. Dat is net zo indirect als de last op de directe omgeving, vrienden en familie van een pro-ano of anorexia. Ik zie een substantieel verschil tussen anorexia en pro-ana. Beide zijn veel te dun, zo dun dat het ongezond is. Alleen de pro ana ontkent nog dat hij/zij ziek is, waar iemand met anorexia het label ziek heeft gekregen en heeft moeten aanvaarden. Het feit dat iets je eigen keus is, wil niet zeggen dat je er verstandig aan doet of niet gevaarlijk bezig bent. Ieder mens maakt soms inscattingsfouten. Is je moeder/vader blij met je gedrag? Als je in de spiegel kijkt, zie je dan hetzelfde als hoe anderen je zien? Durf jij een naakte foto van jezelf op een plek te hangen waar je elke dag heel vaak komt?

    Als ik besluit om in mijn blote kont op straat te lopen, word ik ook opgepakt en daar heeft feitelijk, volgens jullie redenatie, ook niemand last van. Of zou ik dat gewoon moeten kunnen doen omdat ik het zelf wil?

    Maar jullie weten het zo goed, wat is het verschil van iemand die 42 kilo weegt en zegt pro ana, te zijn en iemand die 42 kilo weegt en anorexia heeft? Beiden zijn even lang en beiden zijn even oud?

    Nog een dilemma, jullie kennen allebei vast wel het verhaal van Saskia van Ruiten. Die heeft vast ook ooit uit eigen wil gedaan wat jullie hebben gedaan. So far, so good, volgens jullie theorie. Moet haar behandeling nu wel of niet vergoed worden. Eigen keus leidt tot eigen verantwoordelijkheid. En als je foute inschattingen maakt, moet je daar dan niet gewoon zelf voor een oplossing zorgen. Of geldt dat eigen willetje dan ineens niet meer?

  17. @ Janine:
    Het verschil: De eerste heeft er zelf voor gekozen en weet dat ze er mee bezig is en zoekt steun bij andere , de tweede is het overkomen en zij doet het op haarzelf.

    Het dilemma: Saskia had anorexia en wil hier zelf vanaf geraken. Waarom zou ze dan niet vergoed mogen worden? Als het dan toch allemaal zo slecht is wat we doen en jullie willen toch dat we stoppen mogen jullie er ook wel iets voor over hebben he.

    Tot zover dat al.

    Dutroux vergelijken met Pro-ana? Maargoed: hij heeft directe schade toegebracht aan die meisjes en aan die gezinnen. Dit door zaken te doen die tegen hun wil waren. Tuurlijk zullen mijn ouders wel iets doorhebben, maar ondanks dat kan ik toch mooi doordoen. Zoveel zitten ze ermee in. Mijn vrienden weten het gewoon al een jaar: en toch kan ik doorgaan. Hiermee verwijt ik hun niks, maar wil ik gewoon aantonen dat ze er ook hun nachtrust niet om laten hoor. Gelukkig maar vind ik, want zou ik absoluut ook niet willen.

    En over die naakte foto: wel ik zie die dan toch een pak liever nu dan toen ik zoveel dikker was hoor. Daarbij vind ik het nog altijd minder erg om te moeten kijken op een mager meisjes dan iemand die daar half naakt over straat wil lopen.

    Zie ik hetzelfde als andere zien? Die andere zien mij ni naakt in de spiegel en kunnen dat dus moeilijk naar mijn mening. En dan nog eens: Pro-ana draait niet enkel om het afvallen maar om zoveer meer dan dat. Dat is het hoofddoel dat ons samenhoud misschien, maar er speelt zoveel meer mee waarom mensen kiezen om Pro-ana te zijn.

  18. Veronique, je zegt dat je er blij mee bent, met jouw levensstijl a la Ana…. waarom stuurde je me dan in het verleden een afscheidsbriefje via Hyves dat je er een einde aan wilde maken en waarom stond er dan voortdurend op je Hyve dat het zo slecht met je gaat? En schreeuwde je bij iedereen om hulp? En als het een levensstijl is, waarom kan je dan niet zonder vreetbuien en word je daar doodongelukkig van?

    Waarom kies je niet voor een gezond leven en een leuke opleiding, en vrienden in real life? Is daar meer lef voor nodig dan voor pro-ana zijn?

    Misschien moet je gewoon erkennen dat je ziek bent. Misschien moet je eens het lef hebben om hulp te zoeken en te veranderen zodat je iets goeds kan bijdragen aan de maatschappij. Want door pro-ana sites op te richten draag je alleen ongezonde dingen aan bij 11 jarige meisjes. Let them live!

    Groet,
    Lotus

Comments are closed.

Recente artikelen