Voorgenomen gunning curatieve zorg aan Menzis

Array

Het COA is van plan het contract voor de curatieve gezondheidszorg asielzoekers te gunnen aan zorgverzekeraar Menzis. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet die moet leiden tot een nieuwe werkwijze vanaf 1 januari 2009.

De keuze is gemaakt na een schriftelijke beoordeling en een toelichtende bedrijfspresentatie.
Menzis scoorde het hoogst in de offerteaanvraagprocedure en deed een voorstel dat het best aansluit op de visie van het COA: de zorg aan asielzoekers moet zoveel mogelijk aansluiten op het stelsel van reguliere zorg.

Algemeen directeur Nurten Albayrak-Temur: “Het voorstel van Menzis sluit goed aan op de ontwikkelingen in de zorg waar het gaat om de opzet en inrichting van gezondheidscentra. Hierbij is de toegankelijkheid en de bereikbaarheid van de zorg op of nabij een COA-locatie één van de uitgangspunten. Menzis biedt ons voldoende waarborgen voor inzet en behoud van de benodigde kennis en expertise in het nieuwe systeem.”

Naar verwachting wordt de gunning op 19 juni definitief. Daarna wordt gewerkt aan de implementatie. Er zal een overgangsperiode komen tussen de huidige en de nieuwe werkwijze. Het COA stelt uitdrukkelijk als voorwaarde dat de kennis en kunde van de praktijkverpleegkundigen niet verloren gaat.

Bron: COA 

Recente artikelen