Consumentenbond: Check de privacy in uw huisartsenpraktijk

Array

Huisartsenpraktijken kunnen gehorig zijn. Soms kan men meeluisteren met wat de assistente bespreekt aan de telefoon of kan men zelfs stemmen horen uit de spreekkamer. Op deze manier kunt u misschien tijdens een bezoekje aan de huisarts veel te weten komen over uw buurman of buurvrouw. En zij over u.

In de Gezondgids van februari hebben wij hier al over geschreven. Het is nu tijd voor een vervolgonderzoek. Zou u ons daarbij kunnen helpen?

Wij zoeken consumenten die bij hun eigen huisartsenpraktijk willen nagaan of de privacy van de patiënt gegarandeerd wordt. Hiervoor vragen wij u een korte checklist in te vullen. Wij vragen u deze checklist in te vullen in de wachtruimte van uw huisarts of direct na het bezoek aan de huisarts.

U kunt de checklijst tot en met 23 juni aanstaande naar ons terug te sturen. Dit kan zowel per e-mail ([email protected]) als post reageren, een postzegel is niet nodig.

Het adres is:
Consumentenbond
t.a.v. Lidewij Sekhuis
Antwoordnummer 2259
2502 VB Den Haag.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met eerder genoemd e-mailadres.

Klik hier om de checklist te openen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

2 thoughts on "Consumentenbond: Check de privacy in uw huisartsenpraktijk"

  1. Deze “privacy-check” heb ik ruim een jaar geleden zelf al in mijn eigen praktijk gedaan. Resultaat: niet acceptabel! Gevolg: wij zijn bezig met een nieuwe huisvesting voor de praktijk! In het belang van (o.a.) de privacy van onze clientele.

  2. Medicalfacts Redactie

    Bij mij in de buurt zit een hagelnieuw gezondheidscentrum. Naast dat je letterlijk de telefoongesprekken prima kon volgen omdat de ramen bij de loketten niet gesloten werden, lagen de patiëntenbrieven met gevoelige medische informatie gewoon geopend en met tekst naar boven in leesbaar aan de balie terwijl er niemand was. En niet een maar meer. Echt tenenkrommend en genânt. Ergo, ik denk dat de beste privacywaarborg ligt bij een goede instructie van personeel. Vaak is men zich niet bewust. IN een loket gedragen mensen zich net al in de auto.

Comments are closed.

Recente artikelen