Aantal zorgboerderijen in vier jaar bijna verdubbeld

Array

In 2007 waren er ruim 600 agrarische bedrijven waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden en/of meewerken. Het aantal zorgboerderijen is in vier jaar tijd met twee derde toegenomen. In 2003 telde Nederland 372 zorgboerderijen. Enerzijds is er steeds meer vraag naar zorg op maat, anderzijds is de landbouw op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Steeds meer agrariërs bieden zorg aan ex-verslaafden, mensen met een geestelijke beperking, ouderen en andere zorgbehoevende mensen. Op de meeste boerderijen zijn de zorgvragers overdag op de boerderij bezig met planten en of dieren, maar wonen ze ergens anders. Het wonen op de zorgboerderij komt veel minder vaak voor. Naast een dagbesteding kan het werken op de boerderij ook speciaal bedoeld zijn als toeleiding naar betaald werk.

Bron:CBS & Verbrede landbouw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen