Giel Beelen verbrandt vrijwillig

Array

Giel Beelen laat vanavond in zijn show ‘Factor Giel’ vrijwillig zijn huid verbranden door zonnehemels. Welke negatieve gevolgen dit kan hebben, licht Karin Hommen, programmacoördinator preventie van KWF Kankerbestrijding, toe tijdens de uitzending. ‘Het is goed dat een programma als Factor Giel aandacht besteedt aan een belangrijk onderwerp als huidkanker. Jongeren die naar dit programma kijken, zijn voor ons vaak moeilijk te bereiken’, aldus Karin Hommen.

Negatieve gevolgen van verbranding
‘Verbranding van de huid zorgt voor beschadiging van de dieper liggende huidlagen. Dit leidt tot huidveroudering, maar ook tot een grotere kans op huidkanker’, aldus Karin Hommen over de negatieve gevolgen van verbranding. Zij vervolgt: ‘Het aantal Nederlanders met huidkanker neemt nog steeds toe. De hoeveelheid zonvakanties en de populariteit van zonnebaden en een mooi bruin kleurtje dragen daar toe bij. Ook gebruik van de zonnebank leidt tot een grotere kans op huidkanker.’
Factor Giel
‘Factor Giel’ is sinds 2 juli op tv. In dit programma biedt Giel zich elke week aan als lijdend voorwerp bij opvallende experimenten. Zo laat hij zich levend begraven, loopt hij een marathon in de omstreden smogstad Peking en gaat hij een avond comazuipen. Uiteraard gebeurt alles onder professionele begeleiding. Het programma is iedere woensdagavond om 21.45 uur te zien bij de VARA op Nederland 3. Vanavond start de uitzending vijf minuten eerder.

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Giel Beelen verbrandt vrijwillig"

  1. Redactie Medicalfacts/JB

    Ik ben benieuwd

Comments are closed.

Recente artikelen