Is Strattera hetzelfde als Prozac?

Array

Volgens apotheker Fernand Haesbrouck probeert het College ter beoordeling Geneesmiddelen geheim te houden dat Strattera in werkelijkheid Prozac is in een andere verpakking. Antidepressiva waaronder Prozac zijn verboden voor kinderen omdat ze zelfmoord gedachten kunnen veroorzaken. (bron)

Het college ter beoordeling geneesmiddelen (CTBG) zal het rapport openbaar maken over schadelijke bijwerkingen van het medicijn Strattera voor kinderen met ADHD.


Het CTBG had hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter om de documenten te moeten vrijgeven maar ziet daar nu toch vanaf, zo blijkt uit stukken van de Raad van State.

Wel zal het CTBG de namen van patienten in het rapport anonimiseren en fabricagedetails wissen, zoals gebruikelijk is met dergelijke rapporten. Normaliter worden mogelijke schadelijke bijwerkingen van medicijnen in de bijsluiter opgenomen maar dat was bij Strattera niet het geval.

Een lid van de Nederlandse Scientology Kerk, die wereldwijd ijvert tegen gebruik van psychofarmaca, had een beroep gedaan op de Wet openbaarheid bestuur (WOB) om zo het rapport over Strattera te laten publiceren. Eerder al stelde de Amsterdamse bestuursrechter het Scientology-lid in het gelijk. De rechter eiste dat het CTBG het rapport publiceert, tenzij het college snel duidelijk kon maken waarom het rapport geheim moest blijven. Het CTBG ging in hoger beroep maar trekt dat nu toch in.

 

In Nederland wordt Strattera, een product van farmaceut Ely Lilly, vooral gebruikt door kinderen vanaf zes jaar die lijden aan de psychiatrische stoornis ADHD. Het is pas drie jaar op de Nederlandse markt. Het middel is erg populair (inmiddels gebruiken meer dan elfduizend Nederlandse kinderen het medicijn) omdat dit het eerste medicijn is tegen de hyperactiviteitsstoornis ADHD dat niet is gebaseerd op amfetamine (Speed). De oudere medicijnen Ritalin en Concerta, die op grotere schaal worden gebruikt, zijn dat wel en daardoor extra gevaarlijk.

 

Eind 2005 paste het farmaceutische bedrijf Eli Lilly de bijsluiter bij Strattera wel al aan, omdat uit nieuwe studies in Amerika was gebleken dat één op de 227 kinderen die het slikten ‘zelfmoord gedachten’ kreeg. Eenzelfde bijwerking die bij zogenaamde SSRI antidepressiva (waaronder Prozac) is waargenomen en om die reden verboden is voor gebruik bij kinderen.

 

Over tien dagen wordt tevens bekend of Nederlandse patienten die Strattera slikken in aanmerking komen voor volledige vergoeding door de verzekeraar, dit op aandrang van de stichting Balans die pleit voor de overstap van de oude ADHD-geneesmiddelen Ritalin en Concerta naar Strattera.


Bron: NRC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Is Strattera hetzelfde als Prozac?"

  1. Fernand Haesbrouck

    Het positieve van de Strattera-soap is vooral ,dat nu eindelijk bekend raakt, hoe men ADHD behandelt.

    De internationale literatuur vermeldt nog steeds dat het werkingsmechanisme onbekend is.
    Maar men moffelt die werking weg omdat de kennis ervan helemaal geen commercieel argument is.

    Stel je voor dat men op de bijsluiter zou schrijven: dit psychoticum wordt chronisch en in hoge doseringen gegeven om het zenuwstelsel van de patiënt te verwoesten.

    Immers het kapotmaken van neuronen laat dat zenuwstelsel reageren met een gevarenreflex (fight or flight-reactie), wat het dopingseffect verklaart.

    Van zodra zenuwbanen of circuits onbruikbaar worden, ontstaat een veranderde perceptie op de realiteit.
    Wat dan wel erg bruikbaar is als antidepressivum (het ontstaan van de nieuwe SSRI’s), maar een andere perceptie verklaart ook de hallucinaties die nooit ver weg zijn.

    En hoe meer neuronen chronisch worden verwoest, hoe kleiner de eigen controle wordt over het gedrag, vandaar: agressie, tics, zinloos geweld, zelfmoorden…

    Chemisch bestaan vier soorten psychotica, die allemaal op dezelfde manier neuronen castreren, omdat ze eenzelfde ‘basispatroon’ in de molecule bezitten.

    1) de indolen ( LSD, pado’s, triptanen, melatonine)
    2) cannabinoiden ( THC, marihuana…)
    3) piperidylbenzylaatesters ( cocaïne, Ritalin,Concerta, Trazolan,Champix)
    4) phenylalkylamines, waarbij de phenylethylamines de amfetamines zijn (Dexedrine, Aderall,Pervitin,XTC enz.), en de phenylpropylamines de SSRI’s (Prozac,Strattera, Zyban,Wellbutrin, enz.)

    Bemerk hoe de cocaïnestof Champix en de amfetamine, bupropion ( Wellbutrin, Zyban) commercieel gepromoot worden, omdat ze een controleverlies veroorzaken op het (rook) gedrag.
    Stoppen met roken door medisch en vakkundig neuronen te castreren.

    De medische hoeraliteratuur waakt erover, dat als wetenschappelijke literatuur, alleen maar positieve berichtgeving tot bij de artsen geraakt.

    Vergelijk een beetje dit opblazen van gebakken lucht over de goede werking van harddrugs, aan dezelfde gebakken lucht waarmee banken miljarden winst konden maken.
    Gedragsdokters weten alleen hoe goed psychotica werken, omdat hun opleiding, hun naschoolse vorming, hun medische literatuur gesponsord wordt door de industrie, die stipt waakt dat geen negatieve info zou opduiken.

    Zo bestaan verschillende studies die aantonen dat het gebruik van stoffen uit die groepen, botontkalking veroorzaken.
    Eigen ervaring in psychiatrische ziekenhuizen leert mij dat momenteel erg veel calciumpreparaten en fosamaxen worden gebruikt, terwijl geen enkele dokter weet heeft van het feit dat SSRI’s broze botten veroorzaken.

    Verschillende studies tonen aan dat met SSRI’s behandelde depressieven tot zes maal meer kans maken om Alzheimer te ontwikkelen dan patiënten zonder medicatie.
    Een andere studie toont aan dat de neuronen van Alzheimer-patiënten er precies zo uitzien, als de kapotgemaakte neuronen van patiënten, die chronisch “medicatie” gebruiken uit de vier hoger genoemde groepen.
    Eigen ervaring in psychiatrische ziekenhuizen leert mij dat momenteel al veertigers psychiatrisch worden opgenomen met … de ziekte van Alzheimer.
    Immers de SSRI’s worden al een twintigtal jaar massaal voorgeschreven.

    Vraag is nu op welke leeftijd ADHD-kinderen met de ziekte van Alzheimer in de psychiatrie zullen terechtkomen.
    Nu al komen ze er psychotisch in, zeven keer zoveel dan vijf jaar geleden, maar ze slikken nog niet lang genoeg om nu al aan Alzheimer ziek te zijn.

    Gelukkig hebben we allemaal zo ongeveer een 800 miljard neuronen, en tegen dat die allemaal om zeep zijn geholpen…

    Vandaar … de Strattera-soap toont aan dat men ADHD en depressies behandelt door psychotica chronisch en in hoge doseringen toe te dienen om patiënten dwangmatig psychotisch te maken.

    Men noemt het eufemistisch: robotachtig gedrag.
    Ook hoorde ik al het woord … zombie, maar dat woord is niet zo leuk als een robotachtig gedrag.

    .
    Het veranderen van de perceptie en het controleverlies legde ik uit.

    Methylphenidaat, wordt normaal bij volwassenen (70kg) gedoseerd aan 30mg daags, gedurende maximaal 30 dagen.
    Prozac, met een chemisch verwante werking aan amfetamine, aan 20 mg bij 70kg.
    Maar bij Strattera is dezelfde phenylpropylamine als Prozac actief, en is op gewichtsbasis nog 18% actiever, wordt aanbevolen om 80mg per 70kg te doseren.

    Vergelijk even welke dosering aan kinderen wordt toegediend om ze psychotisch, robotachtig of zombie te maken.

    Vandaar : door het zenuwstelsel dosis per dosis te verwoesten, maakt men uiteindelijk dwangmatig psychotisch.

    Bewijs?

    Ga eens na hoeveel gelukkigen ook intussen bipolair zijn geworden, nl. wie men nog meer gelukkig maakt door ze chemisch te laten balanceren op de psychotica en de zeer lucratieve antipsychotica?

    De farmaceutische industrie begint nu een dalende omzet te vrezen van de antidepressiva, die intussen een beetje een kwalijk imago hebben verkregen.

    Men is nu al een campagne gestart om voortaan de Alzheimer-medicatie ook als nieuwe antidepressiva te gebruiken.

    Die kosten veelvouden van de huidige AD’s, en … grote voordeel, ze werken op een identieke manier als de SSRI’s.
    Sukkels van patiënten bezorgt men per inname een dopingkick waarmee ze tijdelijk een beetje lucied lijken, maar men verzwijgt (“wat niet weet, niet deert”) dat men de nog overblijvende goede neuronen er ook mee kapotmaakt.

    Dit is echt geen geneeskunde meer.

    Ik bedacht er al namen voor, maar ik laat het nu liever aan iedereen over om er zelf een gepaste naam voor te bedenken.

Comments are closed.

Recente artikelen